No teju 170 produktiem, kurus 82 ražotāji bija iesnieguši vērtēšanai šī gada “Novada garšas” produktu kvalitātes konkursā, augstāko vērtējumu jeb zelta medaļas saņēma 21 produkts, sudraba – 46, bet bronzas – 36.
Lauku konsultāciju un izglītības centra Ventspils nodaļas vadītāja Īrisa Roze-Posuma lepojas, ka laureātu vidū ir divi Ventspils novada uzņēmēji. Vārves pagasta iedzīvotāja Dace Andersone, kura pārstāv uzņēmumu “Kanna”, apbalvota ar zelta medaļu par lēni audzētu broilera fileju – 100% Latvijas produktu, savukārt zemniece Ilze Šefanovska no Ugāles pagasta saimniecības “Bišudārzi” saņēma divas medaļas. Par pilnpiena jogurtu ar meža mellenēm piešķirts zelts, bet pilnpiena saldējumu ar meža mellenēm – sudrabs. Apsveicam mūsu mājražotājas un pateicamies arī jūrkalniecei Taigai Reķei, kura pārstāvēja Ventspils novadu Novadu ražas svētkos Rīgā, piedāvājot gardus ēdienus un pārsteidzot zemkopības ministru Armandu Krauzi ar suitiem raksturīgu dziedājumu.
“Novada garšas” produktu kvalitātes konkursā iesniegto produktu vērtēšana triju dienu garumā notika Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģiju fakultātē. Pērn žūrijā strādāja 19 eksperti, savukārt šogad viņu skaits jau sasniedza 33 – pārtikas tehnologi, vadošie pētnieki, docenti, pavāri un dzērienu eksperti lika lietā visas savas maņas un zināšanas, lai izpētītu iesniegtos produktus.
30.10.2024. / Autors: Ventspilsnovads.lv / Foto: Ventspilsnovads.lv