Šo sestdien, 5. augustā, Ventspils Pilsētas svētkos Lielajā laukumā satiksies Latvijas labākie un starptautisku atzinību guvuši bārmeņi Linards Grundmans un Ansis Ancovs, kā arī šefpavāri – Dāvis Auškāps, Andrejs Botikovs, Kārlis Mugins un Pāvels Skopa. Viktorīnas apmeklētājiem, kā arī jautri stāsti no bārmeņu un pavāru ikdienas. Muzikāli visus priecēs reperis un producents Strübergs un Latvijas spilgtākais regeja mākslinieks un apvienības “Riga Reggae” līderis Horens. Pasākumu plkst.12.00 atklās mūsu pašu popstudija “Jūras akmentiņi”. Laba mūzika, dejas, gardi un atspirdzinoši kokteiļi, pavāru meistardarbi, konkursi, balvas un pozitīvas emocijas.

Šajos svētkos plānots akcentu likt uz kokteiļiem, kas ir piemēroti dzērieni vasaras sezonai, kad šo dzērienu pagatavošanā iespējams variēt ar dažādām sastāvdaļām – piemēram, biezsulām. Īpaši aktuāli tas ir pašreiz, kad modē ir bezalkoholiskie kokteiļi, kas kļūst aizvien populārāki. Tāpēc šo dzērienu pagatavošana būs viena no šova galvenajiem notikumiem, kas ļautu Latvijas labākajiem bārmeņiem, kuri veiksmīgi sevi ir pierādījuši pasaules arēnā un saņēmuši prestižas balvas, gan dalīties ar kokteiļu receptēm, gan ar pagatavošanas prasmēm kā arī kopīgi radīs lielāko boli Ventspilī. Tāpat bārmeņi pasākumā stāstīs par aperitīvu – kas tas ir, kādas ir šā dzēriena īpašības un kāpēc tādu ieteicams izbaudīt pirms maltītes.

Pavāru uzdevums būs pasniegt austeres, kuras vienmēr ir bijušas tādas kā noslēpumainas, garšīgas, un kuras cilvēkiem vienmēr ir bijusi vēlme iemācīties vai nobaudīt, tad nu šī būs tā reize! Pirms to pasniegšanas sekos neliels ievads, kas īsti ir austere, ar ko tās atšķiras un kas jāņem vērā. Viens no uzdevumiem pavāriem būtu desmit austeru atvēršana (uzņemot laiku) – kurš atver skaistāk un ātrāk; tad pasākuma viesiem būs iespēja tās nogaršot un izbaudīt. Tā kā grilēšanas sezona rit pilnā sparā, nākamais pavāru uzdevums būs izstāstīt un praktiski iepazīstināt klātesošos, kā vislabāk un ātrāk un garšīgāk sagatavot lielisku garšīgu ēdienu uz grila un, izmantojot grilēšanai paredzēto gaļu (desu), piedevas, salsas un citas mērces, 25 minūšu laikā uzburt ēdienu, kuru pēc tam jebkurš var pats pagatavot mājās. Šajā disciplīnā paredzēts iesaistīt skatītājus, kas palīdzētu pavāriem pagatavot dažādus ēdienus – burgeru, hotdogu, wrapu, picu, grilētas ribiņas utt. Pēc grila ēdiena pagatavošanas tiks gatavota sāļā granita, kas ir kā starpēdiens pēc grila ēdiena (paletes attīrīšanai).  Granita ir kā sorbets, ko gatavo, izmantojot spinātu, skābeņu vai citu augu sulas. Bet noslēgumā sekos deserta pagatavošana – lielākā, skaistākā torte, kuras pagatavošanā tiek izmantoti biskvīti, ievārījums,  marmelāde, žāvēto augļus krēms utt. Kad torte gatava, tā tiek prezentēta un pasniegta pasākuma apmeklētājiem.

Būs vēl daudz dažādu gastronomisku pārsteigumu, kas jāredz un jāizgaršo.

 

4.08.2023. / Autors: Ventspils Kultūras centrs / Foto: Ventspils Kultūras centrs