Skābputra ir tradicionāls latviešu ēdiens no miežu putraimiem un rūgušpiena, kas no seniem laikiem sevišķi iecienīts Kurzemē. Kad vēl to baudīt, ja ne pēc līgošanas!

Vajadzēs (1 porcijai):

  • 200 gr ūdens
  • 150 gr piena
  • 100 gr rūgušpiena
  • 20 – 25 gr miežu putraimu
  • 15 gr skāba krējuma.

Noskalotus putraimus liek verdošā ūdenī un vāra mīkstus. Tad ar karoti karstā šķidrumā liek rūgušpienu, lai rastos kunkuļi. Pēc tam pielej pienu un ļauj putrai ieskābt. Sāli skābputrai neliek. Dažviet to vispirms ieraudzē, lai skābāks. 

Skābputru pasniedz aukstu ar sviestmaizēm launagā vai ar sausiem kartupeļiem, siļķi vai dārzāju sacepumu vakariņās. To var ēst arī siltu. Varam arī liet krūzēs un pasniegt launagā ar sviestmaizēm. Lieliski skābputra  garšos ar ķilavmaizēm. 

Turēsim godā mūsu senču vērtības un neaizmirsīsim senas un gadu simtos pārbaudītas receptes!

26.06.2020. / Autors:Ventspilnieks.lv / Foto:Ventspilnieks.lv arhīvs