Vajadzēs:
- 4 cepšanai sagatavotas paipalas,
- sāli,
- maltus melnos piparus,
- 175 g caurauguša kūpināta speķa
- 50 g sviesta vai augu margarīna,
- 25 g sasmalcinātu zupas zaļumu,
- 1 tējk. miltu,
- 1 glāzi baltvīna,
- ½ tējk. tomātu pastas,
- 1 tējk. timiāna,
- ½ tējk. citronu sulas.
Darām tā:
- Paipalas rūpīgi nomazgā, iekšpusi ierīvē ar sāls un piparu maisījumu. Apkārt apliek plānas speķa šķēlītes un aptin ar rupju kokvilnas diegu.
- Paipalas saliek cepešpannā un pārlej ar izkausētu sviestu.
- Liek cepties iepriekš līdz 200o C sakarsētā cepeškrāsnī (karstā gaisa krāsnī 160o C, gāzes pavardā – 4. vai 5.karstuma pakāpe). Cep 15 minūtes. Gatavās paipalas saliek uz šķīvja, diegu noņem, apkārt sakārto speķa šķēles.
- Pannā palikušajā šķidrumā iejauc sasmalcinātus zaļumus un pārkaisa ar miltiem. Pielej baltvīnu un uzvāra.
- Pieliek tomātu pastu, piparus un timiānu. Pavāra vēl 1 minūti.
- Mērci izberž caur sietu un nosmeļ taukus. Pielej mazliet citronu sulu un pārlej uz šķīvja sakārtotās paipalas.
PADOMS:
Var pasniegt ar kartupeļu kroketēm un brūklenēm.
2.10.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay