Vajadzēs:

  • 4 cepšanai sagatavotas paipalas,
  • sāli,
  • maltus melnos piparus,
  • 175 g caurauguša kūpināta speķa
  • 50 g sviesta vai augu margarīna,
  • 25 g sasmalcinātu zupas zaļumu,
  • 1 tējk. miltu,
  • 1 glāzi baltvīna,
  • ½ tējk. tomātu pastas,
  • 1 tējk. timiāna,
  • ½ tējk. citronu sulas.

Darām tā:

  • Paipalas rūpīgi nomazgā, iekšpusi ierīvē ar sāls un piparu maisījumu. Apkārt apliek plānas speķa šķēlītes un aptin ar rupju kokvilnas diegu.
  • Paipalas saliek cepešpannā un pārlej ar izkausētu sviestu.
  • Liek cepties iepriekš līdz 200o C sakarsētā cepeškrāsnī (karstā gaisa krāsnī 160o C, gāzes pavardā – 4. vai 5.karstuma pakāpe). Cep 15 minūtes. Gatavās paipalas saliek uz šķīvja, diegu noņem, apkārt sakārto speķa šķēles.
  • Pannā palikušajā šķidrumā iejauc sasmalcinātus zaļumus un pārkaisa ar miltiem. Pielej baltvīnu un uzvāra.
  • Pieliek tomātu pastu, piparus un timiānu. Pavāra vēl 1 minūti.
  • Mērci izberž caur sietu un nosmeļ taukus. Pielej mazliet citronu sulu un pārlej uz šķīvja sakārtotās paipalas.

PADOMS:

Var pasniegt ar kartupeļu kroketēm un brūklenēm.

2.10.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay