Tā kā iestājusies vasara un gribam to pilnībā izbaudīt, ikdienā neatliek laika sarežģītām receptēm virtuvē. Tādēļ šonedēļ iesakām pagatavot rupjmaizes sacepumu, kas neprasīs daudz laika un pūļu.
Vajadzēs (1 porcijai):
- 100 g rupjmaizes,
- 100 g svaigu ābolu,
- 25 g cukura kanēli,
- 25 g sviesta,
- 50 g piena,
- ½ olas.
Nobriedušu rupjmaizi sarīvē un sajauc ar kanēli un cukuru. Ābolus (ar mizu vai nomizotus) sagriež šķēlītēs, izgriež sēklotni. Pēc tam kārto ar sviestu izziestā veidnē: rupjmaizi, pārliek sviesta piciņas, ābolu šķēlītes, pārkaisa cukuru, rupjmaizi, sviestu, ābolu šķēlītes utt. Virsējā kārtā liek rupjmaizi, pārlej ar pienā sakultu olu vai tikai pienu un cep cepeškrāsnī 30 – 45 minūtes. Pasniedz karstu vai atdzesētu, ar pienu.
Lai sacepums izdodas un labi garšo!
3.07.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay