Ceturtdiena, 2024.gada 5.decembris
Nedēļas recepte

Nedēļas recepte

Tomāts – zelta sastāvdaļa ēst gatavošanas rituālā

Tirgū un veikalā jau nopērkami gardi Latvijas tomāti, un tūdaļ, tūdaļ tie sārtosies arī piemājas siltumnīcās. Tomātus mēdz dēvēt par “mīlas augļiem”, jo sākotnēji...

Nedēļas recepte – Cepti pildīti sarkanie pipari

Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcīgu un veselīgu itāļu ēdienu, ko var ēst gan kā pirmo ēdienu, gan arī aukstu vai kā piedevu. Vajadzēs: 2 sarkanos saldos...

Nedēļas recepte – Lasis ar spinātu vai skābeņu mērci

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot nedaudz eksotiskāku ēdienu – lasi ar spinātu vai skābeņu mērci. Vajadzēs: plānas lašu filejas šķēles, 600 ml zivju buljona, 175 ml...

Nedēļas recepte – Marinētas jēra kājas cepetis

Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot īpaši pikantu jēra kājas cepeti. Vajadzēs: 100 g baltvīna etiķa, 225 g olīveļļas, 2 ēdamkarotes svaiga vai 2 tējkarotes sausa timiāna, ...

Nedēļas recepte – Foreles plācenīši

Šonedēļ Ventspilnieks.lv  aicina pagatavot vieglas pusdienas 6 personām. Vajadzēs: 400 g foreles (vai laša) filejas, 1 burkānu, 1 nelielu sīpolu, 600 g kartupeļu, 2 ķiploka...

Nedēļas recepte – Olas ar puraviem un zaļajiem lociņiem

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot ļoti vienkāršu, toties garšīgu maltīti. Vajadzēs: 4 olas, 3 ēdamkarotes sviesta, 1 purava stublāju (tikai balto daļu), 1 saišķīti lociņu, 10...

Nedēļas recepte – Pīle “šmigā”

Pirms Vasaras saulgriežiem Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu svētku galdam 6 personām. Vajadzēs: 1 pīli (1,8 – 2 kg), 400 g pīļu (vai vistu) aknu, 3...

Nedēļas recepte – Omlete ar gailenēm

Izbaudot sēņu sezonu, šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot omleti ar gailenēm. Vajadzēs:  700 g gaileņu vai citu vasaras sezonas meža sēņu, 60 g sviesta, 4 ēdamkarotes...

Nedēļas recepte – Jēra šķiņķis ar kartupeļiem

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu un rudenīgajā laikā sildošu jēra šķiņķi ar kartupeļiem. Vajadzēs: 1 jēra šķiņķi ar kaulu (1,7 – 2 kg), 3 ķiploka...

Nedēļas recepte – Tiramisu

Šonedēļ pirms 2.Adventes Ventspilnieks.lv aicina pagatavot lielisku desertu – tiramisu. Vajadzēs: 400 g maskarpones, 5 olas (baltums jāatdala no dzeltenuma), ½ glāzes pūdercukura, 2 ēdamkarotes...

JAUNĀKAIS

POPULĀRĀKAIS