Nedēļas recepte – Marinētas jēra kājas cepetis
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot īpaši pikantu jēra kājas cepeti.
Vajadzēs:
100 g baltvīna etiķa,
225 g olīveļļas,
2 ēdamkarotes svaiga vai 2 tējkarotes sausa timiāna,
...
Nedēļas recepte – Pupiņu sautējums
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pupiņu sautējumu.
Vajadzēs:
150 g balto pupiņu,
150 g sarkano pupiņu,
1 ēd.k. tauku vai augu margarīna,
500 g liellopu gaļas,
...
Nedēļas recepte – Lasis ar spinātu vai skābeņu mērci
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot nedaudz eksotiskāku ēdienu – lasi ar spinātu vai skābeņu mērci.
Vajadzēs:
plānas lašu filejas šķēles,
600 ml zivju buljona,
175 ml...
Nedēļas recepte – Cepti pildīti sarkanie pipari
Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcīgu un veselīgu itāļu ēdienu, ko var ēst gan kā pirmo ēdienu, gan arī aukstu vai kā piedevu.
Vajadzēs:
2 sarkanos saldos...
Nedēļas recepte – Rīsu pankūkas
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot rīsu pankūkas.
Vajadzēs:
150 g gargraudu rīsu,
sāli,
½ l ūdens,
rīvētu muskatriekstu,
1 olu,
50 g rīvēta siera,
eļļu cepšanai.
Darām...
Nedēļas recepte – Biešu zupa ar frikadelēm
Šajā nedēļā Ventspilnieks.lv aicina pagatavot biešu zupu ar frikadelēm.
Vajadzēs ( vienai porcijai):
400 g gaļas buljona,
25 g garšsaknes,
200 g biešu,
20 g...
Nedēļas recepte – Pildīti kartupeļi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcinošu un gadalaikam atbilstošu maltīti – pildītus kartupeļus.
Vajadzēs:
4 lielus kartupeļus,
125 g desas,
50 g sviesta vai margarīna,
sāli,
...
Nedēļas recepte – Gulaša zupa
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot gulaša zupu.
Vajadzēs:
250 g sīpolu,
2 saldās paprikas,
250 g tomātu,
2 ķiploku daiviņu,
200 g cūkgaļas (kakla gabals),
1...
Nedēļas recepte – Vista majonēzē
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot vistu majonēzē.
Vajadzēs:
1 vistiņu (apmēram 1500 g),
sāli,
4 pipargraudus,
2 pimenta graudiņus,
4 lauru lapas,
puscitrona sulu,
250 g...
Nedēļas recepte – Karstvīns “Ziemas sapnis”
Vajadzēs:
750 ml sausā sarkanvīna
75 ml brendija
100 g cukura
2 citronus
kanēli (pēc garšas)
4 krustnagliņas.
Darām tā:
Vīnu ielejam traukā un karsējam
...