Nedēļas recepte – Cālis ar sēnēm
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņās cāli ar sēnēm. Recepte paredzēta 2 personām.
Vajadzēs:
2 nelielus cāļus,
500 g dažādu sēņu (šampinjonu, austersēņu jeb austeru sānaušu,...
Nedēļas recepte – Teļa gaļa baltvīnā
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot pamatēdienu 6 – 8 personām - teļa gaļu baltvīnā.
Vajadzēs:
1,8 kg teļa gaļu ar kauliem,
2 ēdamkarotes miltu,
3...
Nedēļas recepte – Zoss, pildīta ar kartupeļiem un āboliem
Šonedēļ, gaidot Mārtiņdienu, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pildītu zosi – tradicionālo šīs dienas ēdienu.
Vajadzēs:
4 kg zoss,
3 lielus ābolus, kuriem izņemtas serdes un kas...
Nedēļas recepte – Eklēri
Tuvojoties 4.Adventei, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot daudzu gardēžu iecienītu saldo ēdienu – eklērus.
Vajadzēs:
150 g miltus,
1 glāzi ūdens,
100 g sviesta,
1 ēdamkaroti,
4...
Nedēļas recepte – Omlete ar rupjmaizi un tomātiem
Tuvojoties Lieldienām, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgas brokastis 2 personām – omleti ar rupjmaizi un tomātiem.
Vajadzēs:
6 – 8 šķēlītes rupjmaizes,
3 ķiploka daiviņas,
5...
Nedēļas recepte – Pavasara salāti
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Pavasara salātus un sajust tuvojošos pavasari – gurķi, redīsi, svaigie zaļumi…
Vajadzēs:
500 g redīsus,
500 g gurķus,
3 olas,
1...
Nedēļas recepte – Teļa aknas ar spinātiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas vakariņas četrām personām – teļa aknas ar spinātiem.
Vajadzēs:
500 g teļa aknas,
6 ēdamkarotes eļļu,
6 – 8 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Vistu aknu pastēte
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot noderīgu uzkodu – vistu aknu pastēti.
Vajadzēs:
1 kg svaigas vistu aknas,
1 lielu sīpolu,
1 burkānu (ja pastēte paredzēta uzglabāšanai,...
Nedēļas recepte – Pikantais cālis
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu pamatēdienu četrām personām – pikanto cāli.
Vajadzēs:
1 nelielu cāli,
2 – 3 ēdamkarotes medus,
2 ēdamkarotes sojas mērci,
2...
Nedēļas recepte – Uzkoda no baklažāniem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu uzkodu no baklažāniem.
Vajadzēs:
3 baklažānus,
mērcei – 2 ķiploka daiviņas,
2 ēdamkarotes olīveļļu,
sulu no neliela citrona,
sauju sīki...