Nedēļas recepte – Spageti ar zivi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spageti ar zivi. Tā paredzēta kā uzkoda 6 personām.
Vajadzēs:
500 g spageti,
800 g saldos tomātus,
300 g balto zivju...
Nedēļas recepte – Jēra šķiņķis ar kartupeļiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu un rudenīgajā laikā sildošu jēra šķiņķi ar kartupeļiem.
Vajadzēs:
1 jēra šķiņķi ar kaulu (1,7 – 2 kg),
3 ķiploka...
Nedēļas recepte – Teļa gaļa baltvīnā
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot pamatēdienu 6 – 8 personām - teļa gaļu baltvīnā.
Vajadzēs:
1,8 kg teļa gaļu ar kauliem,
2 ēdamkarotes miltu,
3...
Nedēļas recepte – Cālis ar sēnēm
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņās cāli ar sēnēm. Recepte paredzēta 2 personām.
Vajadzēs:
2 nelielus cāļus,
500 g dažādu sēņu (šampinjonu, austersēņu jeb austeru sānaušu,...
Nedēļas recepte – Siltie salāti ar gailenēm
Turpinot izbaudīt rudens veltes, Ventspilnieks.lv šonedēļ piedāvā pagatavot siltos salātus ar gailenēm.
Vajadzēs:
3 lielas saujas gaileņu (~ 500 g),
salātu lapas,
1 sīpolu,
2...
Nedēļas recepte – Omlete ar gailenēm
Izbaudot sēņu sezonu, šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot omleti ar gailenēm.
Vajadzēs:
700 g gaileņu vai citu vasaras sezonas meža sēņu,
60 g sviesta,
4 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo
Šajā karstajā laikā labi garšos spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo, ko Ventspilnieks.lv šonedēļ iesaka pagatavot.
Vajadzēs:
4 krūzes aukstas tomātu sulas,
1 smalki sagrieztu sīpolu,
...
Līgo svētki: trīs gardas grila receptes
Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko: dārzeņus, maizi,...
Nedēļas recepte – Pīle “šmigā”
Pirms Vasaras saulgriežiem Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu svētku galdam 6 personām.
Vajadzēs:
1 pīli (1,8 – 2 kg),
400 g pīļu (vai vistu) aknu,
3...
Nedēļas recepte – Olas ar puraviem un zaļajiem lociņiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot ļoti vienkāršu, toties garšīgu maltīti.
Vajadzēs:
4 olas,
3 ēdamkarotes sviesta,
1 purava stublāju (tikai balto daļu),
1 saišķīti lociņu,
10...