Nedēļas recepte – vistas aknas ar sarkanvīnu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot vistas aknas ar sarkanvīnu.
Vajadzēs:
250 g vistas aknu,
maltus melnos piparus,
1 – 2 ēd. k. auksti spiestas eļļas,
5...
Nedēļas recepte – Foreles plācenīši
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas pusdienas sešām personām – foreles plācenīšus.
Vajadzēs:
400 g foreles (vai laša) filejas,
1 burkānu,
pusi sīpola,
600 g kartupeļu,
...
Nedēļas recepte – Kokosa mākonīši
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Kokosa mākonīšus – ātri pagatavojamu gardumu.
Vajadzēs:
1 olas baltumu,
85 g pūdercukuru,
2 tējkarotes kukurūzas miltus,
90 g kokosriekstu skaidiņas,
...
Nedēļas recepte – Šokolādes torte ar ingveru
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu desmit personām.
Vajadzēs:
500 g tumšo, rūgto šokolādi,
500 g siltumā atlaidinātu sviestu,
10 olas,
400 g pūdercukuru,
70 g...
Nedēļas recepte – Makaroni pesto mērcē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot uzkodu sešām personām – makaronus pesto mērcē.
Vajadzēs:
500 g penne tipa (cauruļveida) makaronus.
Pesto mērcei vajadzēs:
1 lielu saišķīti bazilika,
1...
Burkānu kēksiņi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina izmēģināt pagatavot Burkānu kēksiņus, sauktus arī par mafiniem.
Sastāvdaļas:
Kēksiņiem:
480g rupji rīvētu burkānu
4 lielas olas
360ml cukura
160ml tumšbrūnā cukura (farīncukurs...
Nedēļas recepte – Spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo
Šajā karstajā laikā labi garšos spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo, ko Ventspilnieks.lv šonedēļ iesaka pagatavot.
Vajadzēs:
4 krūzes aukstas tomātu sulas,
1 smalki sagrieztu sīpolu,
...
Nedēļas recepte – Zoss cepetis
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot zoss cepeti.
Vajadzēs:
1 zosi (4 – 6 kg),
sāli,
4 ābolus,
vērmeles vai majorānu,
mazliet konjaka,
1 ē.k. pārtikas cietes.
Darām...
Gaileņu laiks: kas šajās sēnēs labs, un kā tās uzglabāt ziemai
Gaileņu laiks rit pilnā sparā, tādēļ ņemam rokā grozu un uz mežu prom! Pa kādai gailenītei var izdoties atrast jau ap Jāņiem, bet masveida...
Nedēļas recepte – Rudens sautējums
Baudīsim rudeni arī virtuvē un šonedēļ pagatavosim Rudens sautējumu.
Vajadzēs:
250 g liellopu gaļas,
1 sīpolu,
1 ēd. k. sviesta vai augu margarīna,
dažādus zaļumus,
...