Trešdiena, 2024.gada 4.decembris
Nedēļas recepte

Nedēļas recepte

Nedēļas recepte – Zaļais risoto

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Venēcijā radušos itāļu pamatēdienu – risoto. Vajadzēs: 500 ml dārzeņu buljona, 1 vidēji lielu sīpolu, 250 ml sausā baltvīna, 3 ēdamkarotes...

Nedēļas recepte – Foreles plācenīši

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas pusdienas sešām personām – foreles plācenīšus. Vajadzēs: 400 g foreles (vai laša) filejas, 1 burkānu, pusi sīpola, 600 g kartupeļu, ...

Nedēļas recepte – Cepeškrāsnī cepti dārzeņi

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot cepeškrāsnī ceptus dārzeņus, kas var būt gan pamatēdiens, gan garšām bagāta piedeva siltajam ēdienam. Vajadzēs: 500 g biešu, 500 g burkānu, ...

Bezē ābolmaize

Ventspilnieks.lv turpina pagājušajā nedēļā sākto Nedēļas recepti. Šonedēļ aicinām izmēģināt oriģināli pagatavotu ābolmaizi ar bezē. Pamatnei: 100gr sviesta, 150gr miltu, 1 ēdamkarote cukura. Pildījumam: 3 olu...

Citrona medus kūka

Šonedēļ Ventspilnieks.lv Nedēļas receptē iesaka izmēģināt medus kūku ar citrona garšu, kas lieliski iederēsies vasarīgajā noskaņā. Mīklai: 3 ēdamkarotes medus, 100 gr sviesta, 2 olas, ...

Darīsim Jāņu alu

Tuvojoties vasaras Saulgriežiem, kārtīgs saimnieks domā par alu, ar ko pacienāt Jāņa bērnus. Lai arī līgošana šogad nebūs tik plaša un lielā draugu pulkā kā...

Līgo svētki: trīs gardas grila receptes

Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko:  dārzeņus, maizi,...

Plānās pankūkas, pildītas ar gaļu

Mīklai vajadzēs (1 porcijai): 100 g piena, 60 g kviešu miltu, 10 g sviesta, cukurs  1 ola,  15 g tauku,  sāls. Olu sakuļ, pievieno nedaudz piena, sāli, cukuru, samaisa un šajā šķidrumā...

Burkānu kēksiņi

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina izmēģināt pagatavot Burkānu kēksiņus, sauktus arī par mafiniem. Sastāvdaļas: Kēksiņiem: 480g rupji rīvētu burkānu 4 lielas olas 360ml cukura 160ml tumšbrūnā cukura (farīncukurs...

Ķirbju un tomātu zupa

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot zupu no rudens veltēm – ķirbjiem un tomātiem!  Vajadzēs: 250 g teļa gaļas ar kauliem 5 pimenta (smaržīgā pipara) graudiņi sāli ...

JAUNĀKAIS

POPULĀRĀKAIS