Bezē ābolmaize
Ventspilnieks.lv turpina pagājušajā nedēļā sākto Nedēļas recepti. Šonedēļ aicinām izmēģināt oriģināli pagatavotu ābolmaizi ar bezē.
Pamatnei:
100gr sviesta,
150gr miltu,
1 ēdamkarote cukura.
Pildījumam:
3 olu...
Nedēļas recepte – Rīsu makaronu salāti
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot rīsu makaronu salātus.
Vajadzēs:
500 g maltu liellopu gaļu,
2 lielus gurķus,
1 galviņu aisbergsalātus,
1 paciņu rīsu makaronus,
2 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – vistas aknas ar sarkanvīnu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot vistas aknas ar sarkanvīnu.
Vajadzēs:
250 g vistas aknu,
maltus melnos piparus,
1 – 2 ēd. k. auksti spiestas eļļas,
5...
Nedēļas recepte – Lieldienu kuličs
Sagaidot Lieldienas, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pareizticīgo slāvu Lieldienu tradicionālo ēdienu – kuliču.
Vajadzēs:
1 kg kviešu miltu,
300 g cukura,
100 g rozīņu,
50 g...
Citrona medus kūka
Šonedēļ Ventspilnieks.lv Nedēļas receptē iesaka izmēģināt medus kūku ar citrona garšu, kas lieliski iederēsies vasarīgajā noskaņā.
Mīklai:
3 ēdamkarotes medus,
100 gr sviesta,
2 olas,
...
Nedēļas recepte – Spageti ar zivi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spageti ar zivi. Tā paredzēta kā uzkoda 6 personām.
Vajadzēs:
500 g spageti,
800 g saldos tomātus,
300 g balto zivju...
Nedēļas recepte – Pupiņu sautējums
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pupiņu sautējumu.
Vajadzēs:
150 g balto pupiņu,
150 g sarkano pupiņu,
1 ēd.k. tauku vai augu margarīna,
500 g liellopu gaļas,
...
Cūkgaļas cepetis Ķiplociņš
Lai pagatavotu cūkgaļas cepeti ar ķiplokiem, vajadzēs:
1,5 kg karbonādes gabala vai cūkas šķiņķa,
garšvielu maisījumu cūkgaļai,
ķiploka daiviņas,
sāli,
piparus.
Pagatavošana (80 min.):
Cūkgaļas...
Burkānu kēksiņi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina izmēģināt pagatavot Burkānu kēksiņus, sauktus arī par mafiniem.
Sastāvdaļas:
Kēksiņiem:
480g rupji rīvētu burkānu
4 lielas olas
360ml cukura
160ml tumšbrūnā cukura (farīncukurs...
Nedēļas recepte – Marinētas jēra kājas cepetis
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot īpaši pikantu jēra kājas cepeti.
Vajadzēs:
100 g baltvīna etiķa,
225 g olīveļļas,
2 ēdamkarotes svaiga vai 2 tējkarotes sausa timiāna,
...