Nedēļas recepte – Laša eskalops ar spinātu vai skābeņu mērci
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot jūras veltes – laša eskalopu ar spinātu vai skābeņu mērci.
Vajadzēs:
plānas lašu filejas šķēles,
600 ml zivju buljonu,
175 ml...
Nedēļas recepte – Uz grila cepts lasis un garneles
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot uzkodu piknikā sešām personām – uz grila ceptu lasi un garneles.
Vajadzēs:
800 g laša fileju ar ādu,
400 g garneles,
...
Nedēļas recepte – Teļa aknas ar spinātiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas vakariņas četrām personām – teļa aknas ar spinātiem.
Vajadzēs:
500 g teļa aknas,
6 ēdamkarotes eļļu,
6 – 8 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Cūkgaļa ar medu un ingveru
Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – cūkgaļu ar medu un ingveru.
Vajadzēs:
4 cūkgaļas filejas gabalus (250 – 300 g katrs),
5 ķiploka daiviņas,
...
Nedēļas recepte – Maskarpone ar avenēm
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina izmantot ogu laiku un pagatavot desertu – maskarponi ar avenēm.
Vajadzēs:
3 olu dzeltenumus,
100 g pūdercukuru,
500 g maskarponi,
300 g...
Nedēļas recepte – Rīsi ar dārzeņiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot rīsus ar dārzeņiem, tā būs lieliska izvēle tiem, kuri vēlas nedaudz notievēt.
Vajadzēs:
115 g brūno neslīpēto rīsu,
350 ml dārzeņu...
Nedēļas recepte – Salāti vjetnamiešu gaumē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot un baudīt ko eksotisku - salātus vjetnamiešu gaumē.
Vajadzēs:
1 aisbergsalātu galviņu,
3 burkānus,
3 gurķus,
1 saišķīti lociņu,
2 tējkarotes...
Nedēļas recepte – Cālis ar ķiplokiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas, pikantas pusdienas vai vakariņas divām personām.
Vajadzēs:
1 cāli (līdz 1 kg),
8 ķiploka daiviņas,
pilnu sauju sīki sakapātas svaigu...
Nedēļas recepte – Dārzeņi ķīniešu gaumē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pikantus salātus ķīniešu gaumē, kas lieliski iederēsies vasaras ēdienkartē.
Vajadzēs:
2 burkānus,
2 kabačus,
3 dārzeņpiparus (dažādās krāsās),
500 g šampinjonus,
...
Nedēļas recepte – Auzu pārslu cepumi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot auzu pārslu cepumus, ar ko nedēļas nogalē palutināt sevi un savus mīļos.
Vajadzēs:
100 g siltumā atlaidinātu sviestu,
1 olu,
nelielu...