Nedēļas recepte – Eklēri
Tuvojoties 4.Adventei, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot daudzu gardēžu iecienītu saldo ēdienu – eklērus.
Vajadzēs:
150 g miltus,
1 glāzi ūdens,
100 g sviesta,
1 ēdamkaroti,
4...
Skābputra Kurzemnieku gaumē
Skābputra ir tradicionāls latviešu ēdiens no miežu putraimiem un rūgušpiena, kas no seniem laikiem sevišķi iecienīts Kurzemē. Kad vēl to baudīt, ja ne pēc...
Nedēļas recepte – Šokolādes torte ar valriekstiem un mandelēm
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot saldo ēdienu – šokolādes torti ar valriekstiem un mandelēm.
Vajadzēs:
2 tāfelītes tumšo šokolādi,
200 g valriekstus,
200 g mandeles,
125...
Nedēļas recepte – Gulaša zupa
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot gulaša zupu.
Vajadzēs:
250 g sīpolu,
2 saldās paprikas,
250 g tomātu,
2 ķiploku daiviņu,
200 g cūkgaļas (kakla gabals),
1...
Nedēļas recepte – Pildīti kartupeļi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcinošu un gadalaikam atbilstošu maltīti – pildītus kartupeļus.
Vajadzēs:
4 lielus kartupeļus,
125 g desas,
50 g sviesta vai margarīna,
sāli,
...
Nedēļas recepte – Salāti vjetnamiešu gaumē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot un baudīt ko eksotisku - salātus vjetnamiešu gaumē.
Vajadzēs:
1 aisbergsalātu galviņu,
3 burkānus,
3 gurķus,
1 saišķīti lociņu,
2 tējkarotes...
Cūkgaļas cepetis Ķiplociņš
Lai pagatavotu cūkgaļas cepeti ar ķiplokiem, vajadzēs:
1,5 kg karbonādes gabala vai cūkas šķiņķa,
garšvielu maisījumu cūkgaļai,
ķiploka daiviņas,
sāli,
piparus.
Pagatavošana (80 min.):
Cūkgaļas...
Nedēļas recepte – Biezpiena torte
Sagaidot 3. Adventi, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – biezpiena torti.
Vajadzēs:
500 g treknu biezpienu,
3 olu dzeltenumus,
½ glāzi cukuru,
100 ml treknu saldo...
Nedēļas recepte – Pica “Margarita”
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot uzkodu, kas noderēs vienmēr – picu.
Vajadzēs:
Picu mīklai (2 picām):
500 ml siltu ūdeni,
4 tējkarotes sausā rauga,
2 ēdamkarotes siltu...
Nedēļas recepte – Siltie salāti ar olu un bekonu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vienus no “omulīgākajiem” ziemas salātiem – siltos salātus ar olu un bekonu.
Vajadzēs:
vienu klaipiņu sakaltušas baltmaizes,
100 g bekonu,
3...