Nedēļas recepte – Zaļais risoto
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Venēcijā radušos itāļu pamatēdienu – risoto.
Vajadzēs:
500 ml dārzeņu buljona,
1 vidēji lielu sīpolu,
250 ml sausā baltvīna,
3 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Zaļais karijs ar cāli
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot pusdienas 6 personām – zaļo kariju ar cāli.
Vajadzēs:
6 cāļa krūtiņas bez ādas,
5 zaļā čilī pākstis,
1 ingvera sakni īkšķa...
Nedēļas recepte – Salāti ar bumbieriem un Rokforas sieru
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot salātus, kuros goda vieta ierādīta bumbieriem, kas ir vēl īsti nenovērtēta salātu sastāvdaļa.
Vajadzēs:
3 bumbierus,
10 valriekstus,
1 ēdamkaroti medus,
...
Nedēļas recepte – Zoss, pildīta ar kartupeļiem un āboliem
Šonedēļ, gaidot Mārtiņdienu, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pildītu zosi – tradicionālo šīs dienas ēdienu.
Vajadzēs:
4 kg zoss,
3 lielus ābolus, kuriem izņemtas serdes un kas...
Nedēļas recepte – Cūkgaļa pienā
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – cūkgaļu pienā.
Vajadzēs:
600 g cūkgaļu vienā gabalā,
500 ml karstu pienu,
miziņu no 1 citrona,
2...
Nedēļas recepte – Sparģeļu salāti
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot ko pavasarīgu – sparģeļu salātus.
Vajadzēs:
500 g svaigus sparģeļus,
nelielu saišķīti rukolas,
6 – 8 paipalu olas,
8 – 10...
Nedēļas recepte – Cālis ar sēnēm
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pilnvērtīgas vakariņas 2 personām - cāli ar sēnēm.
Vajadzēs:
2 nelielus cāļus,
500 g dažādas sēnes (šampinjoni, portobello jeb dārza atmateņu),
...
Nedēļas recepte –Torte marokāņu gaumē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot svētku desertu – torti marokāņu gaumē.
Vajadzēs:
250 g pīniju riekstus,
250 g sviestu,
200 g cukuru,
3 olas,
4 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Forele ar dārzeņiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas vakariņas četrām personām – foreli ar dārzeņiem.
Vajadzēs:
500 g foreles fileju,
500 g zaļo pupiņu pākstis,
300 g saldos...
Nedēļas recepte – Cūkgaļa ar medu un ingveru
Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – cūkgaļu ar medu un ingveru.
Vajadzēs:
4 cūkgaļas filejas gabalus (250 – 300 g katrs),
5 ķiploka daiviņas,
...