Nedēļas recepte – Makaroni pesto mērcē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot uzkodu sešām personām – makaronus pesto mērcē.
Vajadzēs:
500 g penne tipa (cauruļveida) makaronus.
Pesto mērcei vajadzēs:
1 lielu saišķīti bazilika,
1...
Nedēļas recepte – Persiku pudiņš
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot desertu – persiku pudiņu.
Vajadzēs:
6 persikus,
125 g sviestu,
200 g cukuru,
2 olas,
120 g miltus,
4 ēdamkarotes ūdens,
...
Nedēļas recepte – Vaniļas saldējums
Tuvojoties siltajam laikam, Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot pašu spēkiem vaniļas saldējumu.
Vajadzēs:
1 litru 35% saldo krējumu,
2 vaniļas pākstis,
8 olu dzeltenumus,
170 g pūdercukuru...
Nedēļas recepte – Eklēri
Tuvojoties 4.Adventei, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot daudzu gardēžu iecienītu saldo ēdienu – eklērus.
Vajadzēs:
150 g miltus,
1 glāzi ūdens,
100 g sviesta,
1 ēdamkaroti,
4...
Nedēļas recepte – Šokolādes torte ar ingveru
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu desmit personām.
Vajadzēs:
500 g tumšo, rūgto šokolādi,
500 g siltumā atlaidinātu sviestu,
10 olas,
400 g pūdercukuru,
70 g...
Nedēļas recepte – Salāti ar siļķi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu uzkodu – salātus ar siļķi.
Vajadzēs:
vienu lielu treknu siļķi,
vienu lapu salātu rozeti vai saišķīti rukolas,
10 paipalu olas,
...
Nedēļas recepte – Siltie salāti ar gailenēm
Turpinot izbaudīt rudens veltes, Ventspilnieks.lv šonedēļ piedāvā pagatavot siltos salātus ar gailenēm.
Vajadzēs:
3 lielas saujas gaileņu (~ 500 g),
salātu lapas,
1 sīpolu,
2...
Nedēļas recepte – Sparģeļu salāti
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot ko pavasarīgu – sparģeļu salātus.
Vajadzēs:
500 g svaigus sparģeļus,
nelielu saišķīti rukolas,
6 – 8 paipalu olas,
8 – 10...
Nedēļas recepte – Forele ar dārzeņiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas vakariņas četrām personām – foreli ar dārzeņiem.
Vajadzēs:
500 g foreles fileju,
500 g zaļo pupiņu pākstis,
300 g saldos...
Nedēļas recepte – Šokolādes uzputenis
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – šokolādes uzputeni.
Vajadzēs:
150 g tumšo šokolādi,
150 ml saldo krējumu,
1 vaniļas pāksti,
80 g cukuru,
4 olas...