Klāt piektdiena un nedēļas recepte.
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot ko īpašu – Ņujorkas siera kūku.
Sastāvdaļas:
300 g cepumu,
120 g sviesta,
500 g Philadelphia klasiskā krēmsiera,
140 g cukura,
8 g kukurūzas cietes,
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts,
325 ml skābā krējuma,
3 olas,
miziņa un sula no 1 laima,
2 ēdamkarotes cukura.
Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Cepamo formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, malas nosmērē ar sviestu.
Mazā katliņā kausē sviestu. Tikmēr sasmalcina cepumus. Izkausētajam sviestam pievieno cepumus un rūpīgi samaisa visu kopā. Cepumu masu ber formā un kārtīgi nopresē ar karoti vai pirkstiem.
Lielā bļodā saputo sieru, kamēr tas ir krēmīgs un viendabīgs. Pievieno cukuru, kukurūzas miltus un sēkliņas no vaniļas pāksts. Iemaisa 175 ml skābā krējuma. Masā iekuļ olas un beigās pievieno laima sulu un miziņas. Cep krāsnī apmēram 1 stundu 30 minūtes.
Bļodiņā sajauc cukuru ar atlikušo skābo krējumu – 150 ml.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Siltajai kūkai uzklāj pa virsu sagatavoto krējumu un liek krāsnī uz 10–15 minūtēm. Pēc cepšanas atdzesē vismaz 3 stundas. Pasniedz kopā ar sablenderētu ogu (zemenes, avenes) mērci.
Lai siera kūka izdodas un dažādo nedēļas nogali!
21.08.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv