Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Venēcijā radušos itāļu pamatēdienu – risoto.
Vajadzēs:
- 500 ml dārzeņu buljona,
- 1 vidēji lielu sīpolu,
- 250 ml sausā baltvīna,
- 3 ēdamkarotes olīveļļas,
- 4 ēdamkarotes sviesta,
- 200 g spinātu,
- 300 g zaļo pupiņu pākšu,
- 100 g Parmas siera,
- 300 g Arborio rīsu,
- sauju svaigu piparmētru,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Lielā, dziļā pannā (ja tādas nav, varam izmantot smagu kastroli) uzkarsējam 3 ēdamkarotes olīveļļas un 2 ēdamkarotes sviesta, liekam pannā sīki sakapātus sīpolus un apcepam, līdz tie kļūst caurspīdīgi, bet vēl nav zeltaini.
- Sīpoliem pievienojam rīsus un, nepārtraukti maisot, cepam tos aptuveni 1 minūti.
- Pielejam vīnu un maisot iztvaicējam pusi no tā sākotnējā tilpuma, pēc tam sākam pakāpeniski pievienot buljonu.
- Raugāmies, lai rīsi buljonā nepeldētu un arī nepiedegtu. Saglabājam sķidras putras konsistenci. Lai to nodrošinātu, rīsus pastāvīgi apmaisām un gatavojam uz mērenas uguns, pakāpeniski pielejot karstu buljonu.
- Neuzliekot vāku, risoto sautējam aptuveni 20 minūtes. Gatavam tam jābūt biezam un zīdainam, sekojam, lai rīsu graudi nesaliptu.
- Spinātus novāra ūdenī kopā ar piparmētrām. Pēc tam tos sasmalcinām blenderī.
- Pupiņu pākstis novārām un caurdurī nokāšam.
- Rīsiem pievienojam spinātus, pupiņu pākstis, sīki sakapātas piparmētras un 2 ēdamkarotes sviesta, pieberam sāli un piparus, pārkaisām ar sarīvētu sieru un visu uzmanīgi samaisām.
- Pasniedzam karstu.
Lai izdodas! Labu apetīti!
23.04.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv