Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Venēcijā radušos itāļu pamatēdienu – risoto.

Vajadzēs:

  • 500 ml dārzeņu buljona,
  • 1 vidēji lielu sīpolu,
  • 250 ml sausā baltvīna,
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 4 ēdamkarotes sviesta,
  • 200 g spinātu,
  • 300 g zaļo pupiņu pākšu,
  • 100 g Parmas siera,
  • 300 g Arborio rīsu,
  • sauju svaigu piparmētru,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Lielā, dziļā pannā (ja tādas nav, varam izmantot smagu kastroli) uzkarsējam 3 ēdamkarotes olīveļļas un 2 ēdamkarotes sviesta, liekam pannā sīki sakapātus sīpolus un apcepam, līdz tie kļūst caurspīdīgi, bet vēl nav zeltaini.
  • Sīpoliem pievienojam rīsus un, nepārtraukti maisot, cepam tos aptuveni 1 minūti.
  • Pielejam vīnu un maisot iztvaicējam pusi no tā sākotnējā tilpuma, pēc tam sākam pakāpeniski pievienot buljonu. 
  • Raugāmies, lai rīsi buljonā nepeldētu un arī nepiedegtu. Saglabājam sķidras putras konsistenci. Lai to nodrošinātu, rīsus pastāvīgi apmaisām un gatavojam uz mērenas uguns, pakāpeniski pielejot karstu buljonu.
  • Neuzliekot vāku, risoto sautējam aptuveni 20 minūtes. Gatavam tam jābūt biezam un zīdainam, sekojam, lai rīsu graudi nesaliptu.
  • Spinātus novāra ūdenī kopā ar piparmētrām. Pēc tam tos sasmalcinām blenderī.
  • Pupiņu pākstis novārām un caurdurī nokāšam.
  • Rīsiem pievienojam spinātus, pupiņu pākstis, sīki sakapātas piparmētras un 2 ēdamkarotes sviesta, pieberam sāli un piparus, pārkaisām ar sarīvētu sieru un visu uzmanīgi samaisām.
  • Pasniedzam karstu.

Lai izdodas! Labu apetīti!

 

23.04.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv