Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot pusdienas 6 personām – zaļo kariju ar cāli.
Vajadzēs:
- 6 cāļa krūtiņas bez ādas,
5 zaļā čilī pākstis,
- 1 ingvera sakni īkšķa lielumā,
- 1 laima augļa miziņu,
- 1 neliela laima augļa sulu,
- 2 – 3 ķiploka daiviņas,
- 1 saišķīti svaigu baziliku,
- 1 saišķīti svaigu koriandra zaļumu,
- sauju piparmētru lapu,
- 3 – 4 ēdamkarotes eļļas,
- 300 g kokospienu,
- koriandra sēklas,
- jūras sāli.
Darām tā:
- Piestā saberžam sāli un koriandra sēklas.
- Pagatavojam kariju: blenderī sasmalcinām lociņus, čili, nomizotu ingveru, ķiplokus, koriandra zaļumus, baziliku, piparmētras un laima miziņu.
- Pievienojam laima sulu, 2 ēdamkarotes eļļas, kā arī sāls un koriandra sēklu maisījumu.
- Cāļa krūtiņas sagriežam nelielos gabalos, marinējam 4 – 5 ēdamkarotēs pagatavotā karija 30 – 45 minūtēs (varam atstāt uz visu nakti ledusskapī).
- Vokpannā uzkarsējam eļļu, apmēram 5 minūtes apcepam cāļa gaļas gabaliņus.
- Pievienojam atlikušo kariju, pielejam kokospienu un sautējam 10 – 15 minūtes.
- Pasniedzam kopā ar vārītiem rīsiem.
Padoms: varam eksperimentēt, papildinot šo recepti ar dažādām garšvielām un garšaugiem.
Labu apetīti!
21.05.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv