Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot pusdienas 6 personām – zaļo kariju ar cāli.

Vajadzēs:

  • 6 cāļa krūtiņas bez ādas,

5 zaļā čilī pākstis,

  • 1 ingvera sakni īkšķa lielumā,
  • 1 laima augļa miziņu,
  • 1 neliela laima augļa sulu,
  • 2 – 3 ķiploka daiviņas,
  • 1 saišķīti svaigu baziliku,
  • 1 saišķīti svaigu koriandra zaļumu,
  • sauju piparmētru lapu,
  • 3 – 4 ēdamkarotes eļļas,
  • 300 g kokospienu,
  • koriandra sēklas,
  • jūras sāli.

Darām tā:

  • Piestā saberžam sāli un koriandra sēklas.
  • Pagatavojam kariju: blenderī sasmalcinām lociņus, čili, nomizotu ingveru, ķiplokus, koriandra zaļumus, baziliku, piparmētras un laima miziņu.
  • Pievienojam laima sulu, 2 ēdamkarotes eļļas, kā arī sāls un koriandra sēklu maisījumu.
  • Cāļa krūtiņas sagriežam nelielos gabalos, marinējam 4 – 5 ēdamkarotēs pagatavotā karija 30 – 45 minūtēs (varam atstāt uz visu nakti ledusskapī).
  • Vokpannā uzkarsējam eļļu, apmēram 5 minūtes apcepam cāļa gaļas gabaliņus.
  • Pievienojam atlikušo kariju, pielejam kokospienu un sautējam 10 – 15 minūtes.
  • Pasniedzam kopā ar vārītiem rīsiem.

Padoms: varam eksperimentēt, papildinot šo recepti ar dažādām garšvielām un garšaugiem. 

Labu apetīti!

 

21.05.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv