Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot noderīgu uzkodu – vistu aknu pastēti.

Vajadzēs:

  • 1 kg svaigas vistu aknas,
  • 1 lielu sīpolu,
  • 1 burkānu (ja pastēte paredzēta uzglabāšanai, burkānu labāk nepievienot),
  • 100 g sviestu,
  • 1 ēdamkaroti eļļu,
  • 2 vārītas olas,
  • 1 ēdamkaroti konjaku vai portvīnu (var pievienot heresu),
  • pienu,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Vistu aknas mērcējam pienā vismaz 3 stundas (varam atstāt pienā uz nakti).
  • Uzkarsējam 1 ēdamkaroti sviestu un 1 ēdamkaroti eļļu un izcepam aknas.
  • Sviesta un eļļas maisījumā atsevišķi apcepam arī sīki sagrieztu sīpolu un burkānu.
  • Aknas, sīpolus un burkānus sasmalcinām blenderī. To varam darīt arī gaļasmašīnā, bet tādā gadījumā maisījums jāizmaļ vismaz četras reizes, lai pastēte iegūtu nepieciešamo irdenumu un gaisīgumu. Varam rīkoties arī citādi: aknas, sīpolus, burkānus un olas divas reizes izmaļam gaļasmašīnā, pēc tam masu sakuļam blenderī vai ar mikseri.
  • Kad masa kļūst viendabīga un gaisīga, pievienojam konjaku, sāli un piparus.
  • Masu pildām veidnē vai arī no tās izveidojam veltni, ko ietinam folijā. Pastēti ievietojam (vismaz uz nakti) ledusskapī.
  • Pasniedzam kopā ar apgrauzdētu maizi, sviestu un saldo vīnu.

Lai izdodas un labi garšo!

 

9.09.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv