Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot noderīgu uzkodu – vistu aknu pastēti.
Vajadzēs:
- 1 kg svaigas vistu aknas,
- 1 lielu sīpolu,
- 1 burkānu (ja pastēte paredzēta uzglabāšanai, burkānu labāk nepievienot),
- 100 g sviestu,
- 1 ēdamkaroti eļļu,
- 2 vārītas olas,
- 1 ēdamkaroti konjaku vai portvīnu (var pievienot heresu),
- pienu,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Vistu aknas mērcējam pienā vismaz 3 stundas (varam atstāt pienā uz nakti).
- Uzkarsējam 1 ēdamkaroti sviestu un 1 ēdamkaroti eļļu un izcepam aknas.
- Sviesta un eļļas maisījumā atsevišķi apcepam arī sīki sagrieztu sīpolu un burkānu.
- Aknas, sīpolus un burkānus sasmalcinām blenderī. To varam darīt arī gaļasmašīnā, bet tādā gadījumā maisījums jāizmaļ vismaz četras reizes, lai pastēte iegūtu nepieciešamo irdenumu un gaisīgumu. Varam rīkoties arī citādi: aknas, sīpolus, burkānus un olas divas reizes izmaļam gaļasmašīnā, pēc tam masu sakuļam blenderī vai ar mikseri.
- Kad masa kļūst viendabīga un gaisīga, pievienojam konjaku, sāli un piparus.
- Masu pildām veidnē vai arī no tās izveidojam veltni, ko ietinam folijā. Pastēti ievietojam (vismaz uz nakti) ledusskapī.
- Pasniedzam kopā ar apgrauzdētu maizi, sviestu un saldo vīnu.
Lai izdodas un labi garšo!
9.09.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv