Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot vistas gaļas galertu.
Vajadzēs:
- 1 kg vistas šķiņķīšus ar kaulu,
- 5 daiviņas ķiploka,
- 3 cieti vārītas olas,
- 4 lauru lapas,
- 1 šķipsnu piparu,
- 4 burkānus,
- 3 sīpolus,
- 2 ēd. k. želatīna,
- 1 šķipsnu sāls,
- 1 šķipsnu zaļumu.
Darām tā:
- Liek katliņā vistu šķiņķīšus un vāra, līdz parādās putas. Noņem putas un liek klāt vārīties arī dārzeņus ar garšvielām.
- Kad viss ir novārīts, ņem ārā no buljona un sagriež gabaliņos.
- Iesmeļ kausā nedaudz buljonu, ielej krūzē un, kad tas ir atdzisis, uzbriedina tajā želatīnu. Kad želatīns uzbriedis, to lēnām pievieno uz lēnas uguns katliņā vārītā buljonā.
- Uz apmēram 1,7 l buljona pievieno 2 ēdamkarotes želatīnu.
- Sasmalcinātos dārzeņus, vistu, novārītās olas, pilda trauciņos.
- Noslēgumā pārlej ar buljonu un, kad buljons atdzisis, liek trauciņus ledusskapī.
Lai labi garšo!
20.11.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv