Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot vistas gaļas galertu.

Vajadzēs:

  • 1 kg vistas šķiņķīšus ar kaulu,
  • 5 daiviņas ķiploka,
  • 3 cieti vārītas olas,
  • 4 lauru lapas,
  • 1 šķipsnu piparu,
  • 4 burkānus,
  • 3 sīpolus,
  • 2 ēd. k. želatīna,
  • 1 šķipsnu sāls,
  • 1 šķipsnu zaļumu.

Darām tā:

  • Liek katliņā vistu šķiņķīšus un vāra, līdz parādās putas. Noņem putas un liek klāt vārīties arī dārzeņus ar garšvielām.
  • Kad viss ir novārīts, ņem ārā no buljona un sagriež gabaliņos.
  • Iesmeļ kausā nedaudz buljonu, ielej krūzē un, kad tas ir atdzisis, uzbriedina tajā želatīnu. Kad želatīns uzbriedis, to lēnām pievieno uz lēnas uguns katliņā vārītā buljonā.
  • Uz apmēram 1,7 l buljona pievieno 2 ēdamkarotes želatīnu.
  • Sasmalcinātos dārzeņus, vistu, novārītās olas, pilda trauciņos.
  • Noslēgumā pārlej ar buljonu un, kad buljons atdzisis, liek trauciņus ledusskapī.

Lai labi garšo!

20.11.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv