Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot vistu majonēzē.
Vajadzēs:
- 1 vistiņu (apmēram 1500 g),
- sāli,
- 4 pipargraudus,
- 2 pimenta graudiņus,
- 4 lauru lapas,
- puscitrona sulu,
- 250 g salātu majonēzes,
- 2 cieti vārītas olas,
- konservētus sparģeļus.
Darām tā:
- Vistiņu no iekšpuses un ārpuses nomazgājam.
- Liekam sālsūdenī, pievienojam piparus, pimentu, lauru lapas, nemizotu sīpolu un izvārām.
- Gaļu atdalām no kauliem, sagriežam gabaliņos un atdzesējam.
- Uzkaisām sāli, aprasinām ar citrona sulu un marinējam 1 – 2 stundas.
- Majonēzei pieliekam piparus un pielejam citrona sulu pēc garšas.
- Traukā kārtām saliekam majonēzi un sagatavoto gaļu.
- Virsējo majonēzes kārtu ar karoti nogludinām. Rotājam ar olu daiviņām un sparģeļiem.
Lai izdodas un labi garšo!
8.01.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay