Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot vistu majonēzē.

Vajadzēs:

  • 1 vistiņu (apmēram 1500 g),
  • sāli,
  • 4 pipargraudus,
  • 2 pimenta graudiņus,
  • 4  lauru lapas,
  • puscitrona sulu,
  • 250 g salātu majonēzes,
  • 2 cieti vārītas olas,
  • konservētus sparģeļus.

Darām tā:

  • Vistiņu no iekšpuses un ārpuses nomazgājam.
  • Liekam sālsūdenī, pievienojam piparus, pimentu, lauru lapas, nemizotu sīpolu un izvārām.
  • Gaļu atdalām no kauliem, sagriežam gabaliņos un atdzesējam.
  • Uzkaisām sāli, aprasinām ar citrona sulu un marinējam 1 – 2 stundas.
  • Majonēzei pieliekam piparus un pielejam citrona sulu pēc garšas.
  • Traukā kārtām saliekam majonēzi un sagatavoto gaļu.
  • Virsējo majonēzes kārtu ar karoti nogludinām. Rotājam ar olu daiviņām un sparģeļiem.

Lai izdodas un labi garšo!

8.01.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay