Tuvojoties siltajam laikam, Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot pašu spēkiem vaniļas saldējumu.
Vajadzēs:
- 1 litru 35% saldo krējumu,
- 2 vaniļas pākstis,
- 8 olu dzeltenumus,
- 170 g pūdercukuru vai ļoti smalku cukuru.
Darām tā:
- Smagā katlā ielejam saldo krējumu, pievienojam vaniļas pākšu sēkliņas un arī pākstis.
- Uzkarsējam, taču nekādā gadījumā neuzvārām.
- Olu dzeltenumus sakuļam ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un diezgan stingra. Ar mikseri kuļam apmēram 6 – 8 minūtes.
- Sakultajiem olu dzeltenumiem pievienojam nedaudz siltu krējumu un samaisām. Tad pielejam atlikušo krējumu un visu labi samaisām, līdz masa kļūst viendabīga.
- Uz ļoti lēnas uguns, nepārtraukti maisot, visu uzvārām. Tiklīdz masa sāk sabiezēt, noņemam to no uguns.
- Masu ielejam plastmasas traukā, atdzesējam un uz 6 – 8 stundām ievietojam saldētavā. Lai saldējums izdotos viendabīgs un čaugans, to ik pa stundai ar koka karoti enerģiski samaisām. Sasaldēšanai varam izmantot arī saldējuma aparātu.
Padoms: saldais krējums jākarsē, līdz parādās pirmie mazie burbulīši. Ja krējums uzvārīsies, saldējums neizdosies.
Lai izdodas un labi garšo!
13.05.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv