Tuvojoties siltajam laikam, Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot pašu spēkiem vaniļas saldējumu.

Vajadzēs:

  • 1 litru 35% saldo krējumu,
  • 2 vaniļas pākstis,
  • 8 olu dzeltenumus,
  • 170 g pūdercukuru vai ļoti smalku cukuru.

Darām tā:

  • Smagā katlā ielejam saldo krējumu, pievienojam vaniļas pākšu sēkliņas un arī pākstis. 
  • Uzkarsējam, taču nekādā gadījumā neuzvārām.
  • Olu dzeltenumus sakuļam ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un diezgan stingra. Ar mikseri kuļam apmēram 6 – 8 minūtes.
  • Sakultajiem olu dzeltenumiem pievienojam nedaudz siltu krējumu un samaisām. Tad pielejam atlikušo krējumu un visu labi samaisām, līdz masa kļūst viendabīga.
  • Uz ļoti lēnas uguns, nepārtraukti maisot, visu uzvārām. Tiklīdz masa sāk sabiezēt, noņemam to no uguns.
  • Masu ielejam plastmasas traukā, atdzesējam un uz 6 – 8 stundām ievietojam saldētavā. Lai saldējums izdotos viendabīgs un čaugans, to ik pa stundai ar koka karoti enerģiski samaisām. Sasaldēšanai varam izmantot arī saldējuma aparātu.

Padoms: saldais krējums jākarsē, līdz parādās pirmie mazie burbulīši. Ja krējums uzvārīsies, saldējums neizdosies.

Lai izdodas un labi garšo! 

 

13.05.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv