Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu uzkodu no baklažāniem.

Vajadzēs:

  • 3 baklažānus,
  • mērcei – 2 ķiploka daiviņas,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļu,
  • sulu no neliela citrona,
  • sauju sīki sakapātus koriandra zaļumus,
  • koriandra sēklas,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 200o C temperatūrai.
  • Veselus baklažānus cepam cepeškrāsnī. Atkarībā no baklažānu lieluma miza sasprēgās pēc 20 – 30 minūtēm.
  • Karstos baklažānus nomizojam, mīkstumu sīki sakapājam.
  • Baklažānus samaisām ar mērci, pārkaisām ar koriandra zaļumiem.
  • Lai pagatavotu mērci, ķiplokus izspiežam caur ķiploku spiedni, koriandra sēklas saberžam piestā, pievienojam sāli, piparus, citrona sulu un olīveļļu.

Padoms: šo uzkodu varam pasniegt gan siltu, gan aukstu.

Lai labi garšo!

 

4.11.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv