Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu uzkodu no baklažāniem.
Vajadzēs:
- 3 baklažānus,
- mērcei – 2 ķiploka daiviņas,
- 2 ēdamkarotes olīveļļu,
- sulu no neliela citrona,
- sauju sīki sakapātus koriandra zaļumus,
- koriandra sēklas,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 200o C temperatūrai.
- Veselus baklažānus cepam cepeškrāsnī. Atkarībā no baklažānu lieluma miza sasprēgās pēc 20 – 30 minūtēm.
- Karstos baklažānus nomizojam, mīkstumu sīki sakapājam.
- Baklažānus samaisām ar mērci, pārkaisām ar koriandra zaļumiem.
- Lai pagatavotu mērci, ķiplokus izspiežam caur ķiploku spiedni, koriandra sēklas saberžam piestā, pievienojam sāli, piparus, citrona sulu un olīveļļu.
Padoms: šo uzkodu varam pasniegt gan siltu, gan aukstu.
Lai labi garšo!
4.11.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv