Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot uzkodu piknikā sešām personām – uz grila ceptu lasi un garneles.
Vajadzēs:
- 800 g laša fileju ar ādu,
- 400 g garneles,
- 2 zaļā čili pākstis,
- sulu no 1 laima,
- 1 tējkaroti sarīvētu ingveru,
- sauju bazilika lapiņu,
- jūras sāli.
Darām tā:
- Zivs fileju sagriežam 8 – 10 cm garos gabalos.
- Samaisām sarīvētu ingveru, sīki sagrieztas čili pākstis, laima sulu, sāli un sakapātas bazilika lapiņas.
- Ar pagatavoto maisījumu ierīvējam zivs gabalus un garneles, atstājam ievilkties 20 – 30 minūtes.
- Laša gabalus pārlokām uz pusēm un uzduram uz tieva iesmiņa. Arī garneles uzduram uz iesmiņiem. Cepam uz sakarsēta grila 5 – 8 minūtes.
Lai izdodas un labi garšo!
26.08.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv