Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot uzkodu piknikā sešām personām – uz grila ceptu lasi un garneles.

Vajadzēs:

  • 800 g laša fileju ar ādu,
  • 400 g garneles,
  • 2 zaļā čili pākstis,
  • sulu no 1 laima,
  • 1 tējkaroti sarīvētu ingveru,
  • sauju bazilika lapiņu,
  • jūras sāli.

Darām tā:

  • Zivs fileju sagriežam 8 – 10 cm garos gabalos.
  • Samaisām sarīvētu ingveru, sīki sagrieztas čili pākstis, laima sulu, sāli un sakapātas bazilika lapiņas.
  • Ar pagatavoto maisījumu ierīvējam zivs gabalus un garneles, atstājam ievilkties 20 – 30 minūtes.
  • Laša gabalus pārlokām uz pusēm un uzduram uz tieva iesmiņa. Arī garneles uzduram uz iesmiņiem. Cepam uz sakarsēta grila 5 – 8 minūtes.

Lai izdodas un labi garšo!

 

26.08.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv