Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot svētku desertu – torti marokāņu gaumē.
Vajadzēs:
- 250 g pīniju riekstus,
- 250 g sviestu,
- 200 g cukuru,
- 3 olas,
- 4 ēdamkarotes medus,
- 120 g miltus,
- miziņu no 1 apelsīna.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180O C temperatūrai.
- Pīniju riekstus viegli apgrauzdējam.
- Sviestu un cukuru ar mikseri saputojam gaišā, vieglā krēmveida masā.
- Turpinot putot, pa vienai pievienojam olas.
- Pieliekam medu, pierīvējam apelsīna miziņu, pievienojam miltus.
- Iegūtajai masai pievienojam pīniju riekstus.
- Mīklu liekam ar sviestu ieziestā veidnē ar noņemamu malu. Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 25 – 30 minūtes.
Padoms: Varam rotāt ar vaniļas saldējuma lodīti vai putukrējumu (ne ar “pūšamo”).
22.04.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv