Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot svētku desertu – torti marokāņu gaumē.

Vajadzēs:

  • 250 g pīniju riekstus,
  • 250 g sviestu,
  • 200 g cukuru,
  • 3 olas,
  • 4 ēdamkarotes medus,
  • 120 g miltus,
  • miziņu no 1 apelsīna.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180O C temperatūrai.
  • Pīniju riekstus viegli apgrauzdējam.
  • Sviestu un cukuru ar mikseri saputojam gaišā, vieglā krēmveida masā.
  • Turpinot putot, pa vienai pievienojam olas.
  • Pieliekam medu, pierīvējam apelsīna miziņu, pievienojam miltus.
  • Iegūtajai masai pievienojam pīniju riekstus.
  • Mīklu liekam ar sviestu ieziestā veidnē ar noņemamu malu. Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 25 – 30 minūtes.

Padoms: Varam rotāt ar vaniļas saldējuma lodīti vai putukrējumu (ne ar “pūšamo”).

 

22.04.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv