Šonedēļ pirms 2.Adventes Ventspilnieks.lv aicina pagatavot lielisku desertu – tiramisu.

Vajadzēs:

  • 400 g maskarpones,
  • 5 olas (baltums jāatdala no dzeltenuma),
  • ½ glāzes pūdercukura,
  • 2 ēdamkarotes konjaka (Amaretto liķiera vai ruma),
  • 250 ml stipras kafijas,
  • biskvītu vai 1 paciņu cepumu “Dāmu pirkstiņi”,
  • 2 tējkarotes kakao pulvera.

Darām tā:

  • Saputojam olu dzeltenumus kopā ar pūdercukuru, līdz masas apjoms palielinās 3 – 4 reizes. 
  • Pievienojam maskarponi un visu labi samaisām.
  • Olu baltumus saputojam stingrās putās, pievienojam siera masai un uzmanīgi samaisām.
  • Biskvītu sagriežam nelielos garenos gabaliņos. Kafijai pievienojam konjaku un tajā pamērcējam biskvīta gabaliņus. Pēc tam tos vienā kārtā saliekam fajansa vai stikla bļodā.
  • Uz biskvīta liekam siera masas kārtu, uz tā – atkal biskvīta gabaliņus un uz tiem – krēmu (kārtojums jābeidz ar krēma kārtu).
  • Pēc tam tiramisu uz dažām stundām ievietojam ledusskapī. Pirms pasniegšanas pārkaisām ar kakao pulveri.

Padoms: Ja tiramisu var griezt ar nazi, tas nav tiramisu. Īstu tiramisu uzliek tikai ar karoti. Nākamajā dienā tas būs vēl garšīgāks!

Lai labi garšo!

 

3.12.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay