Šonedēļ pirms 2.Adventes Ventspilnieks.lv aicina pagatavot lielisku desertu – tiramisu.
Vajadzēs:
- 400 g maskarpones,
- 5 olas (baltums jāatdala no dzeltenuma),
- ½ glāzes pūdercukura,
- 2 ēdamkarotes konjaka (Amaretto liķiera vai ruma),
- 250 ml stipras kafijas,
- biskvītu vai 1 paciņu cepumu “Dāmu pirkstiņi”,
- 2 tējkarotes kakao pulvera.
Darām tā:
- Saputojam olu dzeltenumus kopā ar pūdercukuru, līdz masas apjoms palielinās 3 – 4 reizes.
- Pievienojam maskarponi un visu labi samaisām.
- Olu baltumus saputojam stingrās putās, pievienojam siera masai un uzmanīgi samaisām.
- Biskvītu sagriežam nelielos garenos gabaliņos. Kafijai pievienojam konjaku un tajā pamērcējam biskvīta gabaliņus. Pēc tam tos vienā kārtā saliekam fajansa vai stikla bļodā.
- Uz biskvīta liekam siera masas kārtu, uz tā – atkal biskvīta gabaliņus un uz tiem – krēmu (kārtojums jābeidz ar krēma kārtu).
- Pēc tam tiramisu uz dažām stundām ievietojam ledusskapī. Pirms pasniegšanas pārkaisām ar kakao pulveri.
Padoms: Ja tiramisu var griezt ar nazi, tas nav tiramisu. Īstu tiramisu uzliek tikai ar karoti. Nākamajā dienā tas būs vēl garšīgāks!
Lai labi garšo!
3.12.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay