Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot pamatēdienu 6 – 8 personām – teļa gaļu baltvīnā.
Vajadzēs:
- 1,8 kg teļa gaļu ar kauliem,
- 2 ēdamkarotes miltu,
- 3 ēdamkarotes olīveļļas,
- 4 ēdamkarotes sviesta,
- 2 seleriju kātus,
- 2 ķiploka daiviņas,
- 2 vidēji lieli sīpolus,
- 300 ml sauso baltvīnu,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Gaļu apviļājam saberztā miltu, sāls un piparu maisījumā.
- Uzkarsējam visu receptē norādīto olīveļļas daudzumu un 2 ēdamkarotes sviesta.
- Gaļu apcepam no abām pusēm zeltainu. Apcepto gaļu noņemam no pannas.
- Selerijas, sīpolus un ķiplokus nomizojam, sīki sakapājam un cepam atlikušajā sviestā 10 minūtes.
- Gaļu pievienojam sīpoliem, ķiplokiem un selerijām, pielejam vīnu.
- Uzliekam vāku un sautējam vismaz 2 stundas.
Padoms: Nākamajā dienā gaļa būs vēl garšīgāka.
Lai izdodas un labi garšo!
24.09.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv