Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot pamatēdienu 6 – 8 personām   – teļa gaļu baltvīnā.

Vajadzēs:

  • 1,8 kg teļa gaļu ar kauliem,
  • 2 ēdamkarotes miltu,
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 4 ēdamkarotes sviesta,
  • 2 seleriju kātus,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 2 vidēji lieli sīpolus,
  • 300 ml sauso baltvīnu,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Gaļu apviļājam saberztā miltu, sāls un piparu maisījumā.
  • Uzkarsējam visu receptē norādīto olīveļļas daudzumu un 2 ēdamkarotes sviesta.
  • Gaļu apcepam no abām pusēm zeltainu. Apcepto gaļu noņemam no pannas.
  • Selerijas, sīpolus un ķiplokus nomizojam, sīki sakapājam un cepam atlikušajā sviestā 10 minūtes.
  • Gaļu pievienojam sīpoliem, ķiplokiem un selerijām, pielejam vīnu.
  • Uzliekam vāku un sautējam vismaz 2 stundas.

Padoms: Nākamajā dienā gaļa būs vēl garšīgāka.

Lai izdodas un labi garšo!

 

24.09.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv