Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas vakariņas četrām personām – teļa aknas ar spinātiem.

Vajadzēs:

  • 500 g teļa aknas,
  • 6 ēdamkarotes eļļu,
  • 6 – 8 ēdamkarotes balzametiķi,
  • sauju sīki sakapātus pētersīļu zaļumus,
  • sauju sīki sakapātus koriandra zaļumus,
  • 450 g spinātus,
  • 4 ēdamkarotes sviestu,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Spinātus nomazgājam, liekam caurdurī un 7 – 10 minūtes tvaicējam, pēc tam uzberam sāli.
  • Pannā uzkarsējam sviestu un uz lēnas uguns spinātus tajā sautējam 2 – 3 minūtes.
  • Aknas sagriežam 2 cm biezās šķēlītēs un apviļājam sāls un piparu maisījumā.
  • Pannā uzkarsējam eļļu un uz straujas uguns apcepam aknas 1 – 2 minūtes no katras puses.
  • Pannas saturam pievienojam balzametiķi un zaļumus.

Lai labi garšo!

 

5.08.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv