Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas vakariņas četrām personām – teļa aknas ar spinātiem.
Vajadzēs:
- 500 g teļa aknas,
- 6 ēdamkarotes eļļu,
- 6 – 8 ēdamkarotes balzametiķi,
- sauju sīki sakapātus pētersīļu zaļumus,
- sauju sīki sakapātus koriandra zaļumus,
- 450 g spinātus,
- 4 ēdamkarotes sviestu,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Spinātus nomazgājam, liekam caurdurī un 7 – 10 minūtes tvaicējam, pēc tam uzberam sāli.
- Pannā uzkarsējam sviestu un uz lēnas uguns spinātus tajā sautējam 2 – 3 minūtes.
- Aknas sagriežam 2 cm biezās šķēlītēs un apviļājam sāls un piparu maisījumā.
- Pannā uzkarsējam eļļu un uz straujas uguns apcepam aknas 1 – 2 minūtes no katras puses.
- Pannas saturam pievienojam balzametiķi un zaļumus.
Lai labi garšo!
5.08.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv