Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot salātus, kas piemēroti kuplai ģimenei.
Vajadzēs:
- 500 g makaronu farfalle,
- 2 ķiploku daiviņas,
- 450 g zaļo pupiņu pākšu (var būt saldētas),
- 1 saišķīti pētersīļu,
- 100 g olīvu,
- 200 mazu tomātu,
- 100 g marinētas kukurūzas,
- 150 g cietā siera (Krievijas vai Šveices).
Mērcei vajadzēs:
- 2 ķiploka daiviņas,
- 1 saišķīti sarkanā bazilika,
- olīveļļu,
- sulu no 1 citrona,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Pupiņu pākstis novārām.
- Tomātus pārgriežam uz pusēm, pievienojam olīvas.
- Sieru sagriežam mazos kubiņos.
- Makaronus novārām sālsūdenī kopā ar veselām ķiploka daiviņām. Verdošajam ūdenim pievienojam nedaudz olīveļļu.
- Gatavos makaronus nokāšam, pievienojam kukurūzu, pupiņu pākstis, olīvas, sieru, tomātus un sīki sagrieztus pētersīļu zaļumus.
- Mērcei ņemam 2 ķiploka daiviņas, saberžam ar sāli, pipariem un sīki sakapātām sarkanā bazilika lapiņām.
- Pievienojam olīveļļu un citrona sulu.
- Uzlejam mērci un visu rūpīgi samaisām.
Padoms: Salātus varam pasniegt gan siltus, gan aukstus. Galvenais – nežēlot mērci, lai salāti nebūtu sausi UN LABI GARŠOTU.
12.03.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv