Ventspilnieks.lv aicina šonedēļ pagatavot steiku ar rukolu, recepte paredzēta 2 personām.
Vajadzēs:
- 2 liellopu gaļas steikus (200 g katrs),
- 1 saišķīti rukolas,
- 8 ēdamkarotes olīveļļas,
- 2 ķiploku daiviņas,
- sulu no 1 neliela citrona,
- 1 tējkaroti vīna etiķa vai balzametiķa,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos pipari.
Darām tā:
- Izturīgā plastikāta maisiņā ieber pa šķipsniņai sāls un piparu, ieliek steikus.
- Ar mīklas veltni gaļu pamatīgi izdauza.
- Maisiņā ielej 3 – 4 ēdamkarotes olīveļļas un atstāj steikus uz 10 minūtēm ievilkties.
- Sakarsē grilpannu un cep steikus 1 – 2 minūtes no katras puses.
- Rukolu nomazgā un nosusina.
- Atlikušo olīveļļu samaisa ar citrona sulu, etiķi, sāli, pipariem un sasmalcinātiem ķiplokiem,
- Šo maisījumu pārlej rukolai.
- Steikus pasniedz kopā ar rukolu.
Lai izdodas! Labu apetīti!
7.05.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv