Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot ko pavasarīgu – sparģeļu salātus.
Vajadzēs:
- 500 g svaigus sparģeļus,
- nelielu saišķīti rukolas,
- 6 – 8 paipalu olas,
- 8 – 10 anšovus,
- 100 g cieto sieru (piem. Parmas, Grijēras, Šveices u.tml.),
Mērcei vajadzēs:
- ½ kārbiņas olīvas,
- 4 – 5 ēdamkarotes olīveļļas,
- 1 saišķīti pētersīļu zaļumus,
- sulu no neliela citrona,
- jūras sāli,
- šķipsniņu baltos piparus.
Darām tā:
- Sparģeļus 5 minūtes vārām sālsūdenī, izņemam no šķidruma un saliekam lielā šķīvī.
- Olas novārām mīkstas, pārdalām uz pusēm un liekam uz sparģeļiem.
- Pārlejam ar mērci.
- Pievienojam anšovus, pārkaisām ar sauju rukolas un lielās pārslās sarīvētu (izmantojam kartupeļu mizojamo nazīti) sieru.
Mērces pagatavošana:
- Izņemam olīvām kauliņus.
- Pētersīļus sīki sagriežam.
- Pielejam olīveļļu un citrona sulu.
- Pieberam sāli un piparus.
Padoms: Sekojam, lai sparģeļi nepārvārītos.
25.02.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv