Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot ko pavasarīgu – sparģeļu salātus.

Vajadzēs:

  • 500 g svaigus sparģeļus,
  • nelielu saišķīti rukolas,
  • 6 – 8 paipalu olas,
  • 8 – 10 anšovus,
  • 100 g cieto sieru (piem. Parmas, Grijēras, Šveices u.tml.),

Mērcei vajadzēs:

  • ½ kārbiņas olīvas,
  • 4 – 5 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 1 saišķīti pētersīļu zaļumus,
  • sulu no neliela citrona,
  • jūras sāli,
  • šķipsniņu baltos piparus.

Darām tā:

  • Sparģeļus 5 minūtes vārām sālsūdenī, izņemam no šķidruma un saliekam lielā šķīvī.
  • Olas novārām mīkstas, pārdalām uz pusēm un liekam uz sparģeļiem.
  • Pārlejam ar mērci.
  • Pievienojam anšovus, pārkaisām ar sauju rukolas un lielās pārslās sarīvētu (izmantojam kartupeļu mizojamo nazīti) sieru.

Mērces pagatavošana:

  • Izņemam olīvām kauliņus.
  • Pētersīļus sīki sagriežam.
  • Pielejam olīveļļu un citrona sulu.
  • Pieberam sāli un piparus.

Padoms: Sekojam, lai sparģeļi nepārvārītos.

 

25.02.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv