Šajā karstajā laikā labi garšos spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo, ko Ventspilnieks.lv šonedēļ iesaka pagatavot.
Vajadzēs:
- 4 krūzes aukstas tomātu sulas,
- 1 smalki sagrieztu sīpolu,
- 2 krūzes smalki sagrieztu, nomizotu (bez sēklām) tomātu,
- 1 krūzi smalki sagrieztu zaļo piparu,
- 1 tējkaroti medus,
- 1 daiviņu smalki sarīvēta ķiploka,
- 1 smalki sagrieztu gurķi,
- 1 citrona sulu,
- 2 ēdamkarotes vīna etiķa,
- 1 tējkaroti estragona,
- 1 tējkaroti bazilika,
- ½ tējkarotes indiešu ķimenes (cummin),
- ½ krūzes smalki sakapātu pētersīļu,
- 1 tējkaroti smalki sakapātu piparmētru,
- ¼ tējkarotes tabasco piparu mērces,
- 2 ēdamkarotes olīveļļas,
- sāli, piparus.
Darām tā:
- Visu sajaucam un ieliekam ledusskapī uz četrām stundām.
- Pasniedzam ar svaigi ceptiem ķiploku grauzdiņiem.
Padoms: Zupas garša uzlabojas, ja to patur ledusskapī vairākas dienas. Zupas noslēpums meklējams svaigajos garšaugos.
Lai izdodas un labi garšo!
23.07.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay