Šajā karstajā laikā labi garšos spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo, ko Ventspilnieks.lv šonedēļ iesaka pagatavot.

Vajadzēs:

  • 4 krūzes aukstas tomātu sulas,
  • 1 smalki sagrieztu sīpolu,
  • 2 krūzes smalki sagrieztu, nomizotu (bez sēklām) tomātu,
  • 1 krūzi smalki sagrieztu zaļo piparu,
  • 1 tējkaroti medus,
  • 1 daiviņu smalki sarīvēta ķiploka,
  • 1 smalki sagrieztu gurķi,
  • 1 citrona sulu,
  • 2 ēdamkarotes vīna etiķa,
  • 1 tējkaroti estragona,
  • 1 tējkaroti bazilika,
  • ½ tējkarotes indiešu ķimenes (cummin),
  • ½ krūzes smalki sakapātu pētersīļu,
  • 1 tējkaroti smalki sakapātu piparmētru,
  • ¼ tējkarotes tabasco piparu mērces,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • sāli, piparus.

Darām tā:

  • Visu sajaucam un ieliekam ledusskapī uz četrām stundām.
  • Pasniedzam ar svaigi ceptiem ķiploku grauzdiņiem.

Padoms: Zupas garša uzlabojas, ja to patur ledusskapī vairākas dienas. Zupas noslēpums meklējams svaigajos garšaugos.

Lai izdodas un labi garšo!

 

23.07.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay