Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spageti ar zivi. Tā paredzēta kā uzkoda 6 personām.
Vajadzēs:
- 500 g spageti,
- 800 g saldos tomātus,
- 300 g balto zivju filejas (paltuss, vilkzivs u. tml.),
- norīvētu miziņu un sulu no 1 citrona,
- 80 g sviesta,
- 1 ķiploka galviņu,
- sauju sīki sakapātu pētersīļu,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Sagriežam tomātus, izberžam caur sietu, lai iegūtu biezeni (varam sablenderēt).
- Pannā izkausējam sviestu un apcepam ķiploku daiviņas ne ilgāk kā 1 minūti, pēc tam pievienojam tomātu biezeni un uz lēnas uguns sutinām 10 minūtes.
- Zivs fileju sagriežam sloksnītēs un liekam tomātu biezenī. Pievienojam citrona sulu un sarīvēto miziņu, sāli un piparus. Sutinām vēl 5 minūtes.
- Novārām spageti, samaisām ar zivs sautējumu un pārkaisām ar pētersīļiem.
Padoms: Pacentīsimies makaronus vārīt, kā norādīts uz iesaiņojuma. Nevārām ilgāk par norādīto laiku, vēlams – pat pusminūti mazāk. Pasniedzam nekavējoties.
Lai labi garšo!
8.10.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv