Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – šokolādes uzputeni.
Vajadzēs:
- 150 g tumšo šokolādi,
- 150 ml saldo krējumu,
- 1 vaniļas pāksti,
- 80 g cukuru,
- 4 olas (baltumu atdalām no dzeltenuma),
- šķipsniņu sāls.
Darām tā:
- Šokolādi izkausējam karsta ūdens peldē.
- Vaniļas pāksti gareniski pārgriežam, no tās ar nazi izņemam sēklas, tās pievienojam saldajam krējumam.
- Krējumu ielejam izkausētajā šokolādē.
- Saputojam olu dzeltenumus ar cukuru, pievienojam šokolādes un krējuma masai, visu rūpīgi samaisām.
- Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputojam stingrās putās.
- Saputotos olu baltumus uzmanīgi iecilājam šokolādes masā.
- Uzputeni liekam dziļā servējamā traukā vai glāzēs un uz 4 – 5 stundām ievietojam ledusskapī.
Padoms: Tumšo šokolādi var aizstāt ar balto, bet tādā gadījumā jāņem tikai 40 – 50 g cukura.
Lai labi garšo!
4.02.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv