Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – šokolādes uzputeni.

Vajadzēs:

  • 150 g tumšo šokolādi,
  • 150 ml saldo krējumu,
  • 1 vaniļas pāksti,
  • 80 g cukuru,
  • 4 olas (baltumu atdalām no dzeltenuma),
  • šķipsniņu sāls.

Darām tā:

  • Šokolādi izkausējam karsta ūdens peldē.
  • Vaniļas pāksti gareniski pārgriežam, no tās ar nazi izņemam sēklas, tās pievienojam saldajam krējumam. 
  • Krējumu ielejam izkausētajā šokolādē.
  • Saputojam olu dzeltenumus ar cukuru, pievienojam šokolādes un krējuma masai, visu rūpīgi samaisām.
  • Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputojam stingrās putās.
  • Saputotos olu baltumus uzmanīgi iecilājam šokolādes masā.
  • Uzputeni liekam dziļā servējamā traukā vai glāzēs un uz 4 – 5 stundām ievietojam ledusskapī.

Padoms: Tumšo šokolādi var aizstāt ar balto, bet tādā gadījumā jāņem tikai 40 – 50 g cukura.

Lai labi garšo!

 

4.02.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv