Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot saldo ēdienu – šokolādes torti ar valriekstiem un mandelēm.
Vajadzēs:
- 2 tāfelītes tumšo šokolādi,
- 200 g valriekstus,
- 200 g mandeles,
- 125 g siltumā atlaidinātu sviestu,
- 120 g cukuru,
- 6 olas (baltumu atdalām no dzeltenuma).
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180o C temperatūrai.
- Šokolādi salaužam palielos gabaliņos un kopā ar riekstiem un mandelēm sasmalcinām blenderī ne tik smalki kā miltus, bet vidēja lieluma drupatās. 1/3 no abām šokolādes tāfelītēm varam nesasmalcināt, bet, salauztu nelielos gabaliņos, iespiežam mīklā pirms veidnes ievietošanas cepeškrāsnī. Ja šādu izstrādājumu pasniegsim karstu, no tā apetītlīgi tecēs šokolāde.
- Siltumā atlaidinātu sviestu kopā ar cukuru saberžam gaišā krēmveida masā, pa vienam pievienojam olu dzeltenumus, pēc tam uzmanīgi iemaisām sasmalcinātos valriekstus, mandeles un šokolādi.
- Olu baltumus saputojam stingrās putās un uzmanīgi iecilājam pamatmasā. Nepārcentīsimies ar maisīšanu – mīklā jāpaliek gaisa pūslīšiem.
- Veidni ar noņemamu malu ieziežam ar sviestu, tajā iepildām mīklu, ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 35 – 40 minūtes.
Lai labi garšo!
17.03.2023. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv