Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot saldo ēdienu – šokolādes torti ar valriekstiem un mandelēm.

Vajadzēs:

  • 2 tāfelītes tumšo šokolādi,
  • 200 g valriekstus,
  • 200 g mandeles,
  • 125 g siltumā atlaidinātu sviestu,
  • 120 g cukuru,
  • 6 olas (baltumu atdalām no dzeltenuma).

Darām tā:

  1. Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180o C temperatūrai.
  2. Šokolādi salaužam palielos gabaliņos un kopā ar riekstiem un mandelēm sasmalcinām blenderī ne tik smalki kā miltus, bet vidēja lieluma drupatās. 1/3 no abām šokolādes tāfelītēm varam nesasmalcināt, bet, salauztu nelielos gabaliņos, iespiežam mīklā pirms veidnes ievietošanas cepeškrāsnī. Ja šādu izstrādājumu pasniegsim karstu, no tā apetītlīgi tecēs šokolāde.
  3. Siltumā atlaidinātu sviestu kopā ar cukuru saberžam gaišā krēmveida masā, pa vienam pievienojam olu dzeltenumus, pēc tam uzmanīgi iemaisām sasmalcinātos valriekstus, mandeles un šokolādi.
  4. Olu baltumus saputojam stingrās putās un uzmanīgi iecilājam pamatmasā. Nepārcentīsimies ar maisīšanu – mīklā jāpaliek gaisa pūslīšiem.
  5. Veidni ar noņemamu malu ieziežam ar sviestu, tajā iepildām mīklu, ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 35 – 40 minūtes.

Lai labi garšo!

 

17.03.2023. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv