Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu desmit personām.

Vajadzēs:

  • 500 g tumšo, rūgto šokolādi,
  • 500 g siltumā atlaidinātu sviestu,
  • 10 olas,
  • 400 g pūdercukuru,
  • 70 g kukurūzas miltu,
  • 100 g sarīvētu ingveru,
  • 3 ēdamkarotes kakao pulveri.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180o C temperatūrai.
  • Šokolādi un sviestu izkausējam karsta ūdens peldē.
  • Olas kopā ar pūdercukuru sakuļam krēmveida masā.
  • Izkausētajai šokolādei un sviestam pievienojam sarīvēto ingveru un samaisām. Pēc tam pievienojam miltus un kakao pulveri, vēlreiz visu rūpīgi samaisām.
  • Iegūto šokolādes masu pievienojam sakultajām olām un ļoti uzmanīgi samaisām mīklu.
  • Mīklu pildām veidnē ar noņemamu malu. Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 40 – 45 minūtes.

Lai izdodas un labi garšo!

 

6.05.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv