Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu desmit personām.
Vajadzēs:
- 500 g tumšo, rūgto šokolādi,
- 500 g siltumā atlaidinātu sviestu,
- 10 olas,
- 400 g pūdercukuru,
- 70 g kukurūzas miltu,
- 100 g sarīvētu ingveru,
- 3 ēdamkarotes kakao pulveri.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180o C temperatūrai.
- Šokolādi un sviestu izkausējam karsta ūdens peldē.
- Olas kopā ar pūdercukuru sakuļam krēmveida masā.
- Izkausētajai šokolādei un sviestam pievienojam sarīvēto ingveru un samaisām. Pēc tam pievienojam miltus un kakao pulveri, vēlreiz visu rūpīgi samaisām.
- Iegūto šokolādes masu pievienojam sakultajām olām un ļoti uzmanīgi samaisām mīklu.
- Mīklu pildām veidnē ar noņemamu malu. Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 40 – 45 minūtes.
Lai izdodas un labi garšo!
6.05.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv