Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vienus no “omulīgākajiem” ziemas salātiem – siltos salātus ar olu un bekonu.

Vajadzēs:

  • vienu klaipiņu sakaltušas baltmaizes,
  • 100 g bekonu,
  • 3 olas,
  • 2 lapu salātu rozetes,
  • Parmas sieru (vai jebkuru citu cieto sieru),
  • 6 ēdamkarotes olīveļļu,
  • sulu no neliela citrona,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  1. Cepeškrāsni sakarsējam līdz 200o C temperatūrai.
  2. Maizei nogriežam garozu. Lielus maizes mīkstuma gabalus liekam uz cepešpannas.
  3. Maizi apslakām ar dažiem pilieniem olīveļļas, virsū kārtojam bekona šķēlītes.
  4. Liekam cepeškrāsnī un cepam aptuveni 10 minūtes.
  5. Olas novārām tā, lai baltums būtu sarecējis, bet dzeltenums – pavisam šķidrs (jāvāra 1 minūti pēc ūdens uzvārīšanās).
  6. Salātus sagriežam rupji, pievienojam olīveļļu, citrona sulu, sāli un piparus, visu samaisām.
  7. Uz šķīvja kārtām liekam salātu lapas, maizi ar bekonu un olas, pārkaisām ar pārslās sarīvētu sieru.

Lai labi garšo!

 

24.02.2023. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv