Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vienus no “omulīgākajiem” ziemas salātiem – siltos salātus ar olu un bekonu.
Vajadzēs:
- vienu klaipiņu sakaltušas baltmaizes,
- 100 g bekonu,
- 3 olas,
- 2 lapu salātu rozetes,
- Parmas sieru (vai jebkuru citu cieto sieru),
- 6 ēdamkarotes olīveļļu,
- sulu no neliela citrona,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 200o C temperatūrai.
- Maizei nogriežam garozu. Lielus maizes mīkstuma gabalus liekam uz cepešpannas.
- Maizi apslakām ar dažiem pilieniem olīveļļas, virsū kārtojam bekona šķēlītes.
- Liekam cepeškrāsnī un cepam aptuveni 10 minūtes.
- Olas novārām tā, lai baltums būtu sarecējis, bet dzeltenums – pavisam šķidrs (jāvāra 1 minūti pēc ūdens uzvārīšanās).
- Salātus sagriežam rupji, pievienojam olīveļļu, citrona sulu, sāli un piparus, visu samaisām.
- Uz šķīvja kārtām liekam salātu lapas, maizi ar bekonu un olas, pārkaisām ar pārslās sarīvētu sieru.
Lai labi garšo!
24.02.2023. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv