Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot ko interesantu – sālī ceptu lasi, vakariņas 6 personām.

Vajadzēs:

  • 1 lielu izķidātu lasi (2,5  – 3 kg),
  • 4 kg rupja maluma sāli,
  • 2 fenheļus,
  • 2 citronus,
  • melno piparu graudus.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 2200 C temperatūrai.
  • Lielā cepešpannā ieberam pusi no receptē norādītā sāls daudzuma.
  • Citronu un fenkeļus sagriežam lielos gabalos. Piparus saberžam.
  • Lasi no iekšpuses ierīvējam ar pipariem un pildām ar fenheļu un citronu gabaliņiem. Sagatavoto zivi liekam cepešpannā uz sāls kārtas.
  • Zivi pārberam ar atlikušo sāli un uz 40 – 50 minūtēm ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī.

Lai izdodas un labi garšo!

 

18.02.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv