Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot ko interesantu – sālī ceptu lasi, vakariņas 6 personām.
Vajadzēs:
- 1 lielu izķidātu lasi (2,5 – 3 kg),
- 4 kg rupja maluma sāli,
- 2 fenheļus,
- 2 citronus,
- melno piparu graudus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 2200 C temperatūrai.
- Lielā cepešpannā ieberam pusi no receptē norādītā sāls daudzuma.
- Citronu un fenkeļus sagriežam lielos gabalos. Piparus saberžam.
- Lasi no iekšpuses ierīvējam ar pipariem un pildām ar fenheļu un citronu gabaliņiem. Sagatavoto zivi liekam cepešpannā uz sāls kārtas.
- Zivi pārberam ar atlikušo sāli un uz 40 – 50 minūtēm ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī.
Lai izdodas un labi garšo!
18.02.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv