Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot un baudīt ko eksotisku – salātus vjetnamiešu gaumē.
Vajadzēs:
- 1 aisbergsalātu galviņu,
- 3 burkānus,
- 3 gurķus,
- 1 saišķīti lociņu,
- 2 tējkarotes brūno cukuru,
- 2 ēdamkarotes rīsu etiķa,
- 250 ml ūdens,
- 100 g rīsu makaronu.
Mērcei vajadzēs:
- 4 ēdamkarotes zivju mērces,
- 2 tējkarotes sarīvētu ingveru,
- 1 tējkaroti sīki sagrieztu čili,
- 1 ķiploka daiviņu,
- sulu no neliela laima,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Burkānus un gurķus sagriežam tievos salmiņos.
- Zaļos lociņus sakapājam.
- 250 ml ūdenim pievienojam 2 tējkarotes brūno cukuru, 2 ēdamkarotes rīsu etiķi un šajā marinādē uz 10 – 15 minūtēm ieliekam sagrieztos burkānus.
- Rīsu makaronus pārlejam ar verdošu ūdeni un gatavojam saskaņā ar norādēm uz iesaiņojuma; noskalojam ar aukstu ūdeni.
- Aisbergsalātus sadalām atsevišķās lapās.
- Uz katras salātu lapas liekam sauju makaronu, nedaudz gurķus, lociņus un burkānus, kuriem nospiesta marināde.
- Uzlejam karoti mērces.
- Salātu lapu satinam, nosedzot pildījumu.
Mērces pagatavošana:
- Ķiploka daiviņu sarīvējam.
- Visas sastāvdaļas samaisām.
Lai labi garšo!
8.07.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv