Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot un baudīt ko eksotisku – salātus vjetnamiešu gaumē.

Vajadzēs:

  • 1 aisbergsalātu galviņu,
  • 3 burkānus,
  • 3 gurķus,
  • 1 saišķīti lociņu,
  • 2 tējkarotes brūno cukuru,
  • 2 ēdamkarotes rīsu etiķa,
  • 250 ml ūdens,
  • 100 g rīsu makaronu.

Mērcei vajadzēs:

  • 4 ēdamkarotes zivju mērces,
  • 2 tējkarotes sarīvētu ingveru,
  • 1 tējkaroti sīki sagrieztu čili,
  • 1 ķiploka daiviņu,
  • sulu no neliela laima,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Burkānus un gurķus sagriežam tievos salmiņos.
  • Zaļos lociņus sakapājam.
  • 250 ml ūdenim pievienojam 2 tējkarotes brūno cukuru, 2 ēdamkarotes rīsu etiķi un šajā marinādē uz 10 – 15 minūtēm ieliekam sagrieztos burkānus.
  • Rīsu makaronus pārlejam ar verdošu ūdeni un gatavojam saskaņā ar norādēm uz iesaiņojuma; noskalojam ar aukstu ūdeni.
  • Aisbergsalātus sadalām atsevišķās lapās.
  • Uz katras salātu lapas liekam sauju makaronu, nedaudz gurķus, lociņus un burkānus, kuriem nospiesta marināde.
  • Uzlejam karoti mērces.
  • Salātu lapu satinam, nosedzot pildījumu.

Mērces pagatavošana:

  • Ķiploka daiviņu sarīvējam.
  • Visas sastāvdaļas samaisām.

                                                  Lai labi garšo!

 

8.07.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv