Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot salātus, kuros goda vieta ierādīta bumbieriem, kas ir vēl īsti nenovērtēta salātu sastāvdaļa.
Vajadzēs:
- 3 bumbierus,
- 10 valriekstus,
- 1 ēdamkaroti medus,
- 2 saišķīšus rukolas vai 2 lapu salātu rozetes,
- 150 g Rokforas siera,
- sauju piparmētru.
Mērcei vajadzēs:
- 4 ēdamkarotes olīveļļas,
- sulu no neliela citrona,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Valriekstus apcepam medū un izliekam uz šķīvja vai metāla plāts tā, lai tie nesaliptu.
- Salātu lapas sīki sagriežam.
- Bumbierus sagriežam plānās šķēlītēs un apslakam ar citrona sulu, lai tie nekļūtu tumši.
- Bumbierus samaisām ar salātu lapām, pievienojam gabaliņos sagrieztu sieru un piparmētras.
- Salātus pārlejam ar mērci.
- Samaisām un pārkaisām ar riekstiem.
Padoms: Samaisām visas receptē norādītās sastāvdaļas.
Lai labi garšo!
15.10.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv