Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot salātus, kuros goda vieta ierādīta bumbieriem, kas ir vēl īsti nenovērtēta salātu sastāvdaļa. 

Vajadzēs:

  • 3 bumbierus,
  • 10 valriekstus,
  • 1 ēdamkaroti medus,
  • 2 saišķīšus rukolas vai 2 lapu salātu rozetes,
  • 150 g Rokforas siera,
  • sauju piparmētru.

Mērcei vajadzēs:

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas,
  • sulu no neliela citrona,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Valriekstus apcepam medū un izliekam uz šķīvja vai metāla plāts tā, lai tie nesaliptu.
  • Salātu lapas sīki sagriežam.
  • Bumbierus sagriežam plānās šķēlītēs un apslakam ar citrona sulu, lai tie nekļūtu tumši.
  • Bumbierus samaisām ar salātu lapām, pievienojam gabaliņos sagrieztu sieru un piparmētras.
  • Salātus pārlejam ar mērci.
  • Samaisām un pārkaisām ar riekstiem.

Padoms: Samaisām visas receptē norādītās sastāvdaļas.

Lai labi garšo!

 

15.10.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv