Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot veselīgus, pavasarīgus salātus ar avokado.

Vajadzēs:

  • 1 avokado,
  • 1 saišķīti krokoto endīviju (vai citu salātu lapu),
  • 1 klaipiņu baltmaizes,
  • 1 ķiploka daiviņu,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļu,
  • 100 g bekonu.

Mērcei vajadzēs:

  • 5 ēdamkarotes olīveļļu,
  • 2 ēdamkarotes vīna etiķi,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.
  • visas sastāvdaļas samaisām.

Darām tā:

  1. Cepeškrāsni sakarsējam līdz 190o C temperatūrai.
  2. Nomazgātas un nosusinātas salātu lapas ieliekam plastmasas traukā un uz dažām stundām ievietojam ledusskapī.
  3. Maizei nogriežam garozu, mīkstumu ierīvējam ar ķiploka daiviņu.
  4. Maizi salaužam nelielos gabaliņos, tos saliekam cepešpannā, pārlejam ar olīveļļu un cepam cepeškrāsnī 8 – 10 minūtes.
  5. Bekonu pannā apcepam, līdz izveidojas kraukšķīga garoziņa, noņemam no pannas un nosusinām uz papīra dvieļa.
  6. Dziļā salātu traukā ieliekam salātu lapas.
  7. Avokado pārgriežam uz pusēm un izņemam kauliņu.
  8. Ar tējkaroti no avokado mīkstuma izgrebjam nelielas lodītes un liekam uz salātiem. Virsū liekam maizes grauzdiņus un apcepto bekonu.
  9. Salātus pārlejam ar mērci un visu samaisām.

Lai labi garšo!

 

3.03.2023. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv