Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot veselīgus, pavasarīgus salātus ar avokado.
Vajadzēs:
- 1 avokado,
- 1 saišķīti krokoto endīviju (vai citu salātu lapu),
- 1 klaipiņu baltmaizes,
- 1 ķiploka daiviņu,
- 2 ēdamkarotes olīveļļu,
- 100 g bekonu.
Mērcei vajadzēs:
- 5 ēdamkarotes olīveļļu,
- 2 ēdamkarotes vīna etiķi,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
- visas sastāvdaļas samaisām.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 190o C temperatūrai.
- Nomazgātas un nosusinātas salātu lapas ieliekam plastmasas traukā un uz dažām stundām ievietojam ledusskapī.
- Maizei nogriežam garozu, mīkstumu ierīvējam ar ķiploka daiviņu.
- Maizi salaužam nelielos gabaliņos, tos saliekam cepešpannā, pārlejam ar olīveļļu un cepam cepeškrāsnī 8 – 10 minūtes.
- Bekonu pannā apcepam, līdz izveidojas kraukšķīga garoziņa, noņemam no pannas un nosusinām uz papīra dvieļa.
- Dziļā salātu traukā ieliekam salātu lapas.
- Avokado pārgriežam uz pusēm un izņemam kauliņu.
- Ar tējkaroti no avokado mīkstuma izgrebjam nelielas lodītes un liekam uz salātiem. Virsū liekam maizes grauzdiņus un apcepto bekonu.
- Salātus pārlejam ar mērci un visu samaisām.
Lai labi garšo!
3.03.2023. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv