Baudīsim rudeni arī virtuvē un šonedēļ pagatavosim Rudens sautējumu.

Vajadzēs:

  • 250 g liellopu gaļas,
  • 1 sīpolu,
  • 1 ēd. k. sviesta vai augu margarīna,
  • dažādus zaļumus,
  • ½  l gaļas buljonu,
  • sāli,
  • ½ tējk. tabasco mērces,
  • nelielu selerijas sakni,
  • 2 dzeltenas saldās paprikas pākstis,
  • 1 puravu,
  • 4 tomātus, paprikas pulveri.

Darām tā:

  • Gaļu noskalo aukstā ūdenī un nosusina. Uzkarsē sviestu, pievieno gabaliņos sagrieztu gaļu, sasmalcinātu sīpolu, apcep.
  • Pielej ¼ l buljona, pieliek sāli, zaļumus, tabasko mērci un sautē 30 minūtes.
  • Rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež dārzeņus. Tos pievieno gaļai, pārlej ar atlikušo buljonu un vāra 30 minūtes.
  • Tomātus applaucē verdošā ūdenī un novelk miziņu. Mīkstumu sagriež gabaliņos un iecilā sautējumā.
  • Kad sautējums ir gatavs, pieliek sāli un piparus.

Padoms:

Sautējumu pasniedz ar svaigu, kraukšķīgu baltmaizi.

Lai labi garšo!

30.10.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay