Baudīsim rudeni arī virtuvē un šonedēļ pagatavosim Rudens sautējumu.
Vajadzēs:
- 250 g liellopu gaļas,
- 1 sīpolu,
- 1 ēd. k. sviesta vai augu margarīna,
- dažādus zaļumus,
- ½ l gaļas buljonu,
- sāli,
- ½ tējk. tabasco mērces,
- nelielu selerijas sakni,
- 2 dzeltenas saldās paprikas pākstis,
- 1 puravu,
- 4 tomātus, paprikas pulveri.
Darām tā:
- Gaļu noskalo aukstā ūdenī un nosusina. Uzkarsē sviestu, pievieno gabaliņos sagrieztu gaļu, sasmalcinātu sīpolu, apcep.
- Pielej ¼ l buljona, pieliek sāli, zaļumus, tabasko mērci un sautē 30 minūtes.
- Rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež dārzeņus. Tos pievieno gaļai, pārlej ar atlikušo buljonu un vāra 30 minūtes.
- Tomātus applaucē verdošā ūdenī un novelk miziņu. Mīkstumu sagriež gabaliņos un iecilā sautējumā.
- Kad sautējums ir gatavs, pieliek sāli un piparus.
Padoms:
Sautējumu pasniedz ar svaigu, kraukšķīgu baltmaizi.
Lai labi garšo!
30.10.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay