Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina aukstajā laikā kā uzkodu, dzerot tēju vai kafiju, pagatavot rozīņmaizītes.

Vajadzēs:

  • 450 g miltus,
  • 1 paciņu cepampulveri,
  • 1 glāzi aukstu pienu,
  • 2 olas,
  • 1 olas dzeltenumu,
  • 85 g siltumā atlaidinātu sviestu,
  • 40 g pūdercukuru,
  • 100 g rozīnes,
  • jūras sāli.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 150o C temperatūrai.
  • Miltus izsijājam caur sietu, pievienojam cepampulveri, šķipsniņu sāls un atlaidinātu sviestu. To sastrādājam ar rokām vai samaisām virtuves kombainā ar mīklas maisītāja uzliktni.
  • Sakuļam divas olas, līdz to apjoms dubultojas. Turpinot kulšanu, pielejam glāzi piena.
  • Iegūto masu iemaisām mīklā, pievienojam rozīnes un rūpīgi samīcām.
  • Iegūto irdeno mīklu no abām pusēm apkaisām ar miltiem un viegli piespiežam ar delnu, lai izveidotos 2 – 3 cm bieza plāksne.
  • Ar nelielas tasītes malu no mīklas plāksnes izspiežam maizīšu sagataves un apziežam ar olas dzeltenuma un piena maisījumu.
  • Maizīšu sagataves liekam uz plāts, kas apkaisīta ar miltiem, ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 25 – 30 minūtes.

Padoms: Šo maizīšu noslēpums ir kvalitatīvs irdinātājs, taču šim nolūkam varam  izmantot arī dzeramo sodu, kas obligāti jāneitralizē ar citrona sulu (1 tējkarote sodas un sula no neliela citrona).

Lai labi garšo!

 

25.11.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv