Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot rīsu pankūkas.

Vajadzēs:

  • 150 g gargraudu rīsu,
  • sāli,
  • ½ l ūdens,
  • rīvētu muskatriekstu,
  • 1 olu,
  • 50 g rīvēta siera,
  • eļļu cepšanai.

Darām tā:

  • Rīsus saberam verdošā sālsūdenī, katliņam uzliekam vāku.
  • Rīsus uz ļoti lēnas uguns uzbriedinām apmēram 15 – 20 minūtes.
  • Kad rīsi nedaudz atdzisuši, pievienojam sarīvētu muskatriekstu, olu un rīvēto sieru.
  • Kad rīsu masa atdzisusi pilnīgi, pannā uzkarsējam eļļu.
  • Ar karoti veidojam pankūkas un apcepam no abām pusēm kraukšķīgi brūnas.

Padoms:

Rīsu pankūkas varam pasniegt kā piedevu gulašam un frikasē.

Lai izdodas un labi garšo!

 

5.02.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay