Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot rīsu pankūkas.
Vajadzēs:
- 150 g gargraudu rīsu,
- sāli,
- ½ l ūdens,
- rīvētu muskatriekstu,
- 1 olu,
- 50 g rīvēta siera,
- eļļu cepšanai.
Darām tā:
- Rīsus saberam verdošā sālsūdenī, katliņam uzliekam vāku.
- Rīsus uz ļoti lēnas uguns uzbriedinām apmēram 15 – 20 minūtes.
- Kad rīsi nedaudz atdzisuši, pievienojam sarīvētu muskatriekstu, olu un rīvēto sieru.
- Kad rīsu masa atdzisusi pilnīgi, pannā uzkarsējam eļļu.
- Ar karoti veidojam pankūkas un apcepam no abām pusēm kraukšķīgi brūnas.
Padoms:
Rīsu pankūkas varam pasniegt kā piedevu gulašam un frikasē.
Lai izdodas un labi garšo!
5.02.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay