Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot rīsu makaronu salātus.

Vajadzēs:

  • 500 g maltu liellopu gaļu,
  • 2 lielus gurķus,
  • 1 galviņu aisbergsalātus,
  • 1 paciņu rīsu makaronus,
  • 2 ēdamkarotes eļļu,
  • 2 ķiploka daiviņas (sīki sakapātas),
  • 50 g apgrauzdētus zemesriekstus,
  • sauju sīki sakapātus koriandra zaļumus.

Mērcei vajadzēs:

  • 2 tējkarotes sezama eļļu,
  • 2 tējkarotes cukurniedru cukuru,
  • 1 sarkano čilli pāksti,
  • sulu no ½ laimas,
  • 4 ēdamkarotes sojas mērci,
  • 1 tējkaroti sarīvēta ingvera,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Pannā uzkarsējam eļļu un tajā apcepam malto gaļu un ķiplokus.
  • Rīsu makaronus pagatavojam, kā norādīts uz iesaiņojuma.
  • Malto gaļu sajaucam ar makaroniem.
  • Gurķus sagriežam tievos salmiņos, sīki sagriežam salātu lapas.
  • Savienojam visas sastāvdaļas, pielejam mērci un samaisām.
  • Sakapājam zemesriekstus. Salātus pārkaisām ar riekstiem un koriandra zaļumiem.
  • Salātus varam pasniegt gan siltus, gan aukstus – pēc izvēles.

Mērces pagatavošana: 

  • Laima sulā izšķīdinām cukuru.
  • Pievienojam ingveru, sojas mērci, sīki sagrieztu cilli bez sēklām, sezama eļļu, sāli un piparus.

Lai labi garšo!

 

11.03.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv