Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot rīsu makaronu salātus.
Vajadzēs:
- 500 g maltu liellopu gaļu,
- 2 lielus gurķus,
- 1 galviņu aisbergsalātus,
- 1 paciņu rīsu makaronus,
- 2 ēdamkarotes eļļu,
- 2 ķiploka daiviņas (sīki sakapātas),
- 50 g apgrauzdētus zemesriekstus,
- sauju sīki sakapātus koriandra zaļumus.
Mērcei vajadzēs:
- 2 tējkarotes sezama eļļu,
- 2 tējkarotes cukurniedru cukuru,
- 1 sarkano čilli pāksti,
- sulu no ½ laimas,
- 4 ēdamkarotes sojas mērci,
- 1 tējkaroti sarīvēta ingvera,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Pannā uzkarsējam eļļu un tajā apcepam malto gaļu un ķiplokus.
- Rīsu makaronus pagatavojam, kā norādīts uz iesaiņojuma.
- Malto gaļu sajaucam ar makaroniem.
- Gurķus sagriežam tievos salmiņos, sīki sagriežam salātu lapas.
- Savienojam visas sastāvdaļas, pielejam mērci un samaisām.
- Sakapājam zemesriekstus. Salātus pārkaisām ar riekstiem un koriandra zaļumiem.
- Salātus varam pasniegt gan siltus, gan aukstus – pēc izvēles.
Mērces pagatavošana:
- Laima sulā izšķīdinām cukuru.
- Pievienojam ingveru, sojas mērci, sīki sagrieztu cilli bez sēklām, sezama eļļu, sāli un piparus.
Lai labi garšo!
11.03.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv