Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot rīsus ar dārzeņiem, tā būs lieliska izvēle tiem, kuri vēlas nedaudz notievēt.

Vajadzēs:

  • 115 g brūno neslīpēto rīsu,
  • 350 ml dārzeņu buljonu,
  • 2 – 3 cm garu ingvera sakni,
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • miziņu no neliela citrona,
  • 115 g svaigas sēnes (šampinjoni, austersēnes),
  • 1 ēdamkaroti olīveļļu,
  • 1 ēdamkaroti sviestu,
  • 6 – 8 nelielus burkānus,
  • 1 cukini,
  • 200 g brokoļus,
  • 6 lociņus,
  • 1 ēdamkaroti sojas mērci,
  • 2 tējkaroti sezama eļļu.

Darām tā:

  • Rīsus kopā ar ingveru, ķiplokiem un citrona miziņām vārām buljonā 20 – 25 minūtes (līdz pilnīgai gatavībai).
  • Ķiplokus un citrona miziņas izņemam. Ja ingvers bija sarīvēts, tas būs izšķīdis, bet veselos gabaliņus izņemam.
  • Kastrolim uzliekam vāku un ietinam dvielī, lai rīsi ievilktos un saglabātos silti.
  • Sagriežam sēņu cepurītes.
  • Pannā uzkarsējam olīveļļu un sviestu, tad liekam 1,5 cm garos gabaliņos sagrieztus burkānus un cepam 4 – 5 minūtes, līdz tie kļūst mīkstāki.
  • Pannas saturam pievienojam sēnes, pēc tam cukini, kas sagriezts tikpat lielos gabaliņos kā burkāni. Sautējam vēl 2 – 3 minūtes.
  • Brokoļus salaužam ziedkopās, lociņus sīki sagriežam un visu kopā sautējam vēl 3 minūtes. Šajā brīdī visiem dārzeņiem jābūt vienādi gataviem – maigiem, bet vēl saglabājušiem elastīgumu. Dārzeņiem pievienojam novārītos rīsus un visu samaisām. 
  • Pievienojam sojas mērci un sezama eļļu.

Lai labi garšo!

 

15.07.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv