Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot rīsus ar dārzeņiem, tā būs lieliska izvēle tiem, kuri vēlas nedaudz notievēt.
Vajadzēs:
- 115 g brūno neslīpēto rīsu,
- 350 ml dārzeņu buljonu,
- 2 – 3 cm garu ingvera sakni,
- 2 ķiploku daiviņas,
- miziņu no neliela citrona,
- 115 g svaigas sēnes (šampinjoni, austersēnes),
- 1 ēdamkaroti olīveļļu,
- 1 ēdamkaroti sviestu,
- 6 – 8 nelielus burkānus,
- 1 cukini,
- 200 g brokoļus,
- 6 lociņus,
- 1 ēdamkaroti sojas mērci,
- 2 tējkaroti sezama eļļu.
Darām tā:
- Rīsus kopā ar ingveru, ķiplokiem un citrona miziņām vārām buljonā 20 – 25 minūtes (līdz pilnīgai gatavībai).
- Ķiplokus un citrona miziņas izņemam. Ja ingvers bija sarīvēts, tas būs izšķīdis, bet veselos gabaliņus izņemam.
- Kastrolim uzliekam vāku un ietinam dvielī, lai rīsi ievilktos un saglabātos silti.
- Sagriežam sēņu cepurītes.
- Pannā uzkarsējam olīveļļu un sviestu, tad liekam 1,5 cm garos gabaliņos sagrieztus burkānus un cepam 4 – 5 minūtes, līdz tie kļūst mīkstāki.
- Pannas saturam pievienojam sēnes, pēc tam cukini, kas sagriezts tikpat lielos gabaliņos kā burkāni. Sautējam vēl 2 – 3 minūtes.
- Brokoļus salaužam ziedkopās, lociņus sīki sagriežam un visu kopā sautējam vēl 3 minūtes. Šajā brīdī visiem dārzeņiem jābūt vienādi gataviem – maigiem, bet vēl saglabājušiem elastīgumu. Dārzeņiem pievienojam novārītos rīsus un visu samaisām.
- Pievienojam sojas mērci un sezama eļļu.
Lai labi garšo!
15.07.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv