Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pupiņu sautējumu.
Vajadzēs:
- 150 g balto pupiņu,
- 150 g sarkano pupiņu,
- 1 ēd.k. tauku vai augu margarīna,
- 500 g liellopu gaļas,
- 2 sīpolus,
- 2 ķiploku daiviņas,
- 500 g konservētu tomātu bez miziņas,
- 1/4 l gaļas buljona,
- 2 zaļas saldās paprikas pākstis,
- 500 g cietās desas
- sāli,
- saldās paprikas pulveri,
- tabasko mērci,
- zaļumus.
Darām tā:
- Iepriekšējā vakarā pupiņas nomazgājam un uzlejam 1,5 l auksta ūdens.
- Nākošajā dienā ūdeni nolejam, pupiņas liekam katlā, uzlejam svaigu ūdeni un vārām pusotru stundu.
- Gaļu noskalojam aukstā ūdenī, nosusinām un dziļā pannā karstos taukos apcepam no visām pusēm.
- Gaļu noņemam no pannas, bet taukos apcepam sagrieztus sīpolus un ķiplokus.
- Pievienojam tomātus ar visu sulu un gaļas buljonu, pieliekam sāli un piparus.
- Gaļu ieliekam atpakaļ pannā, uzliekam vāku un sautējam 1 stundu.
- Paprikas pākstis nomazgājam, iztīrām, sagriežam strēmelēs, pievienojam gaļai un sautējam vēl 20 minūtes.
- Gatavo gaļu izņemam, atdalām no kauliem un sagriežam gabaliņos. Kopā ar šķēlēs sagrieztu cieto desu saliekam atpakaļ pannā.
- Pieliekam pupiņas ar visu šķidrumu, sāli, piparus un tabasko mērci.
- Sautējumu varam pārkaisīt ar zaļumiem.
Padoms: Pasniedzam ar svaigu baltmaizi un sarkanvīnu.
Lai labi garšo!
26.02.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay