Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pupiņu sautējumu.

Vajadzēs:

  • 150 g balto pupiņu,
  • 150 g sarkano pupiņu,
  • 1 ēd.k. tauku vai augu margarīna,
  • 500 g liellopu gaļas,
  • 2 sīpolus,
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • 500 g konservētu tomātu bez miziņas,
  • 1/4 l gaļas buljona,
  • 2 zaļas saldās paprikas pākstis,
  • 500 g cietās desas
  • sāli,
  • saldās paprikas pulveri,
  • tabasko mērci,
  • zaļumus.

Darām tā:

  • Iepriekšējā vakarā pupiņas nomazgājam un uzlejam 1,5 l auksta ūdens.
  • Nākošajā dienā ūdeni nolejam, pupiņas liekam katlā, uzlejam svaigu ūdeni un vārām pusotru stundu.
  • Gaļu noskalojam aukstā ūdenī, nosusinām un dziļā pannā karstos taukos apcepam no visām pusēm.
  • Gaļu noņemam no pannas, bet taukos apcepam sagrieztus sīpolus un ķiplokus.
  • Pievienojam tomātus ar visu sulu un gaļas buljonu, pieliekam sāli un piparus.
  • Gaļu ieliekam atpakaļ pannā, uzliekam vāku un sautējam 1 stundu.
  • Paprikas pākstis nomazgājam, iztīrām, sagriežam strēmelēs, pievienojam gaļai un sautējam vēl 20 minūtes.
  • Gatavo gaļu izņemam, atdalām no kauliem un sagriežam gabaliņos. Kopā ar šķēlēs sagrieztu cieto desu saliekam atpakaļ pannā.
  • Pieliekam pupiņas ar visu šķidrumu, sāli, piparus un tabasko mērci.
  • Sautējumu varam pārkaisīt ar zaļumiem.

Padoms:  Pasniedzam ar svaigu baltmaizi un sarkanvīnu.

Lai labi garšo!

 

26.02.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay