Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu, kas izdodas vienmēr un visiem – plūmju pīrāgu.
Vajadzēs:
- 15 – 20 plūmes,
- 150 g sviestu,
- pusi glāzes cukuru,
- 3 olas,
- 1 glāzi lazdu riekstus,
- 1 glāzi miltus,
- 1 tējkaroti cepampulveri.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 170o C temperatūrai.
- Sviestu kopā ar cukuru saputojam baltā krēmveida masā, pēc tam pa vienai pievienojam olas.
- Pievienojam rupji sagrieztas plūmes, sasmalcinātus riekstus, miltus un cepampulveri, visu rūpīgi samīcām.
- Mīklu liekam ar sviestu ieziestā veidnē. Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 40 – 45 minūtes.
Padoms: jo pīrāgam izvēlēsimies saldākas plūmes, jo tas būs garšīgāks.
Lai labi garšo!
11.11.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv