Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu, kas izdodas vienmēr un visiem – plūmju pīrāgu.

Vajadzēs: 

  • 15 – 20 plūmes,
  • 150 g sviestu,
  • pusi glāzes cukuru,
  • 3 olas,
  • 1 glāzi lazdu riekstus,
  • 1 glāzi miltus,
  • 1 tējkaroti cepampulveri.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 170o C temperatūrai.
  • Sviestu kopā ar cukuru saputojam baltā krēmveida masā, pēc tam pa vienai pievienojam olas.
  • Pievienojam rupji sagrieztas plūmes, sasmalcinātus riekstus, miltus un cepampulveri, visu rūpīgi samīcām.
  • Mīklu liekam ar sviestu ieziestā veidnē. Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 40 – 45 minūtes.

Padoms: jo pīrāgam izvēlēsimies saldākas plūmes, jo tas būs garšīgāks.

Lai labi garšo!

 

11.11.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv