Pirms Vasaras saulgriežiem Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu svētku galdam 6 personām.
Vajadzēs:
- 1 pīli (1,8 – 2 kg),
- 400 g pīļu (vai vistu) aknu,
- 3 ķiploka daiviņas,
- 4 rozmarīna zariņus,
- sauju salvijas lapu,
- 300 ml salda sarkanvīna (kagora tipa),
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 1900 C temperatūrai.
- Aknas, ķiplokus, rozmarīnu un salvijas lapas sakuļam blenderī kopā ar vīnu.
- Pīli vārām ūdenī 30 – 40 minūtes.
- Pīlē iepildām 2/3 pagatavotā maisījuma un pīli aizšujam, lai pildījums neiztecētu.
- Pīli bagātīgi ierīvējam ar sāli un pipariem, aplaistām ar atlikušo maisījumu un ievietojam sakarsētajā cepeškrāsnī.
- Cepam 2,5 līdz 3 stundas.
Lai izdodas svētku maltīte un labi garšo!
18.06.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay