Pirms Vasaras saulgriežiem Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu svētku galdam 6 personām.

Vajadzēs:

  • 1 pīli (1,8 – 2 kg),
  • 400 g pīļu (vai vistu) aknu,
  • 3 ķiploka daiviņas,
  • 4 rozmarīna zariņus,
  • sauju salvijas lapu,
  • 300 ml salda sarkanvīna (kagora tipa),
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 1900 C temperatūrai.
  • Aknas, ķiplokus, rozmarīnu un salvijas lapas sakuļam blenderī kopā ar vīnu.
  • Pīli vārām ūdenī 30 – 40 minūtes.
  • Pīlē iepildām 2/3 pagatavotā maisījuma un pīli aizšujam, lai pildījums neiztecētu.
  • Pīli bagātīgi ierīvējam ar sāli un pipariem, aplaistām ar atlikušo maisījumu un ievietojam sakarsētajā cepeškrāsnī. 
  • Cepam 2,5 līdz 3 stundas.

Lai izdodas svētku maltīte un labi garšo!

 

18.06.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay